Ελλάδα

Σαββίδης: Ψευδή και συκοφαντικά τα περί εμπλοκής μου στο Σκοπιανό

Ο Ιβάν Σαββίδης χαρακτήρισε ψευδές και άκρως συκοφαντικό το δημοσίευμα του BuzzFeed, περί εμπλοκής του στο Σκοπιανό.
Ο επιχειρηματίας, στην ανακοίνωση του ομίλου του, τονίζει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση ή εμπλοκή με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα και επισημαίνει ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον του μέσου αλλά και των συντακτών του δημοσιεύματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος».

Το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Buzzfeed τη Δευτέρα αναφέρει ότι «ερευνητές συγκέντρωσαν αποδείξεις ότι ο πρώην Ρώσος πολιτικός που ονομάζεται Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είναι τώρα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έδωσε περισσότερα από 350.000 δολάρια για να “εκτροχιάσει” το κρίσιμο δημοψήφισμα», που θα γίνει στην ΠΓΔΜ, για τη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ίδιο μέσο ο Ζόραν Ζάεφ, μίλησε για Ελληνες επιχειρηματίες «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις», οι οποίοι κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του δημοψηφίσματος.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αρνήθηκε να κατονομάσει τα πρόσωπα που είναι πίσω από αυτές τις πληρωμές, αναφέροντας ότι πρόκειται για έρευνα που είναι σε εξέλιξη, ενώ έκανε λόγο και για ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το