Τοπικά

Σαβελλίδης: Σχολεία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς

“Οραματιζόμαστε και εργαζόμαστε για ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς, για ένα σχολείο ασφαλές, για ένα σχολείο που θα ενθαρρύνει την αυτονομία και τη δημιουργικότητα στο πλαίσιο της ομάδας, για ένα σχολείο που θα ενισχύει στέρεα τη συνείδηση της ταυτότητας με παράλληλο σεβασμό της διαφορετικότητας , για ένα σχολείο, που θα προάγει τις ανθρωπιστικές αξίες”, τονίζει στο μήνυμά του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαβελλίδης:

Στη σημερινή εποχή με τις τρομαχτικές συγκρούσεις και αντιφάσεις η εκπαίδευση αποτελεί πλέον το τελευταίο οχυρό και καλείται να διαδραματίσει πολυδιάστατο και πολυσήμαντο ρόλο. Προσδοκούμε από αυτή να μην είναι απλώς ένας μηχανισμός μετάδοσης γνώσεων στα παιδιά και τους εφήβους αλλά να μεταγγίσει σε αυτούς αξίες και ιδανικά.
Αγαπητοί μαθητές, Αγαπητές μαθήτριες
Στο δύσκολο αλλά γοητευτικό ταξίδι προς τη γνώση που ξεκινάτε σήμερα μπορεί να συναντήσετε δυσκολίες, διαψεύσεις και ματαιώσεις. Ωστόσο μην παραιτείστε από τα όνειρα και τις επιδιώξεις σας αλλά να αναζητήσετε μέσα στο ασφαλές περιβάλλον του σχολείου εκείνους που θα σας στηρίξουν μαθησιακά και ψυχολογικά για να αντεπεξέλθετε στην πρώτη και πιο ουσιαστική πρόκληση της ζωής σας. Εκτός από τους γονείς και τους φίλους σας οι δάσκαλοί σας είναι έτοιμοι πάντα με υπομονή και κατανόηση να μοιραστούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας στο εντός των ορίων που απορρέουν από την παιδαγωγική σχέση που έχετε αναπτύξει μαζί τους.
Αγαπητοί συνάδελφοι
Εμείς οι εκπαιδευτικοί, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τις ζωές των παιδιών, και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους και της κοινωνίας, προς το καλύτερο. Το έργο μας είναι δύσκολο και κοπιώδες ,άλλωστε « το να είσαι εκπαιδευτικός σημαίνει ότι ζεις με διλήμματα και αναθεωρήσεις ». Με πνεύμα συνεργασίας, διαλόγου και καλής θέλησης ας εργαστούμε για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια εύρωστη και πιο δίκαιη κοινωνία για όλους. »

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το