Ελλάδα

Σαρωτικοί έλεγχοι για πλαστά δικαιολογητικά

δημόσιο,έλεγχοι

Υποχρεωτικούς ελέγχους για τη γνησιότητα των δικαιολογητικών που περιλαμβάνονται στους ατομικούς φακέλους των δημοσίων υπαλλήλων πριν από κάθε μεταβολή της εργασιακής τους κατάστασης, περιλαμβάνει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εντάσσεται στο σχέδιο νόμου για τα «Ανοιχτά Δεδομένα», το οποίο σύντομα κατατίθεται στη Βουλή.

Οπως καταγράφεται στα άρθρα 28 και 29 της αιτιολογικής έκθεσης, το νομοσχέδιο εισηγείται τον έλεγχο των δικαιολογητικών που έχουν υποβληθεί:

• Πριν από την έγκριση της πρόσληψης ενός υπαλλήλου στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η νομοθέτηση θα πραγματοποιηθεί με τροποποιήσεις στον νόμο 2190/1994 για τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αλλά και με γενική διάταξη, για να καλύπτει το σύνολο των προσλήψεων ανεξάρτητα από τη διαδικασία που ακολουθείται για την υλοποίησή τους.

• Για τους ήδη υπηρετούντες καθιερώνεται αυτεπάγγελτος έλεγχος πριν από κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, ακόμα και πριν από μετάταξη ή μεταφορά του υπαλλήλου σε άλλη θέση.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το