Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο βασιλιάς Σαλμάν

σαλμάν

Ο βασιλιάς Σαλμάν, ο νέος μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο την περασμένη εβδομάδα μετά το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα προχώρησε σε ένα σημαντικό κυβερνητικό ανασχηματισμό διατηρώντας πάντως τους βετεράνους υπουργούς στις κρίσιμες θέσεις του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Ο βασιλιάς Σαλμάν, ετεροθαλής αδελφός του εκλιπόντος βασιλιά Αμπντάλα διόρισε ένα υπουργικό συμβούλιο 31 μελών.

Μεταξύ των αλλαγών που επέφερε ο βασιλιάς Σαλμάν είναι και η απομάκρυνση από κυβερνητικές θέσεις δύο γιων του πρώην βασιλιά Αμπντάλα όπως ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Στη θέση τους πάντως διατηρήθηκαν ο υπουργός Πετρελαίου Αλι αλ-Νουάιμι, ο υπουργός Εξωτερικών Σαούντ αλ Φαϊζάλ ( ο μακροβιότερος υπουργός Εξωτερικών στον κόσμο) και ο υπουργός Οικονομικών Ιμπραχίμ αλ-Ασάφ.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού μία εβδομάδα από την άνοδο στο θρόνο του νέου βασιλιά σηματοδοτεί την πρόθεση του νέου ηγέτη να δώσει φρέσκο αέρα στην κυβέρνησή του, καθώς αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις.

Την πτώση των τιμών του πετρελαίου αλλά και τις απειλές κατά της ασφάλειας από ισλαμιστές μαχητές στο βόρειο τμήμα της χώρας και την αστάθεια στην Υεμένη στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το