Ελλάδα

Σαντορίνη: Μεγάλη καθίζηση σε προβλήτα του λιμανιού

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από το Λιμεναρχείο Θήρας τμήμα του προβλήτα επικίνδυνων φορτίων στο λιμάνι Αθηνιού, μετά την καθίζηση που έπαθε την Κυριακή.
Όπως δήλωσε στο Cyclades Voice ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Ηλίας Πελέκης, το πρόβλημα είχε ξεκινήσει στο συγκεκριμένο σημείο του προβλήτα στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και επιδεινώθηκε με την τελευταία κακοκαιρία.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη, έθεσαν στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος του νησιού Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ηλίας Πελέκης, και οι πρόεδροι των τοπικών παραγωγικών φορέων… Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ετέθη το ζήτημα της νέας ζημιάς που έπαθε από την κακοκαιρία η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων, για την αποκατάσταση της οποίας προτάθηκε να αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο μια μικρή, γρήγορη μελέτη, ώστε να επισκευαστεί η καθίζηση, που διαπιστώθηκε, μετά από επιθεώρηση που έκανε δύτης.

Εξετάστηκε η πορεία του έργου της πλήρους ανακατασκευής του λιμανιού του Αθηνιού που έχει αποφασιστεί από πέρυσι, ενώ ετέθησαν τα ζητήματα του υπερκορεσμού του νησιού και των ταυτόχρονων αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων, γεγονός που επιβαρύνει τα φορτία που δέχεται το λιμάνι. Ζητήθηκε η ενίσχυση της δύναμης του Λιμεναρχείου, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της διαμονής των δημοσίων υπαλλήλων που τοποθετούνται στο νησί.
Όπως είπε στο Cyclades Voice ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Ηλίας Πελέκης, ήδη προχώρησε το ζήτημα της εκπόνησης μελέτης για την αντιμετώπιση των σπηλαιώσεων που διαπιστώθηκαν από το δύτη.

Πηγή thestival

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το