Ελλάδα

Σανίδες του skate – έργα Τέχνης από τη Θεσσαλονίκη

skate

Εξήντα σανίδες του σκέιτ μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης και αποθεώνουν την κουλτούρα “του δρόμου” στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους που γίνεται στη χώρα μας!

7Ply Project λέγεται το ετήσιο, διεθνές φεστιβάλ που διοργανώνεται τα τελευταία 9 χρόνια από την Propaganda Rollin Co, την πρώτη εταιρεία skate στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έχει ως στόχο τη διάδοση της “street culture” και την ανάδειξη σύγχρονων μορφών τέχνης. Ονομάστηκε, δε, έτσι επειδή η πιο διαδεδομένη τεχνοτροπία κατασκευής σανίδων skate είναι η ένωση επτά φύλλων ξύλου με κόλα, γνωστή ως 7ply construction.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο, στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα, με τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας αλλά και skateboards τα οποία, περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες, μεταμόρφωσαν σε έργα τέχνης. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με την υποστήριξη του Monster Energy, της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 και της τέταρτης Δημοτικής Κοινότητας.

“In the dead of night, I feel creative and alive” γράφει στην σανίδα του ο καλλιτέχνης, Κυριάκος Ασημακόπουλος δίνοντας το “στίγμα” των παιδιών που γυρνάνε στην πόλη πάνω στις ρόδες της σανίδας τους…

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το