Ελλάδα

Σάμος: Τη Δευτέρα η δίκη της δασκάλας που υπερασπίστηκε τα προσφυγόπουλα

Στο εδώλιο της κατηγορουμένης θα βρεθεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου εκπαιδευτικός Σοφία Κοτζάνη στη Σάμο, μετά την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Βαθέος.
Η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην αγωγή του συλλόγου γονέων εναντίον της και στην απόφαση πολυήμερης αποχής των παιδιών τους από τις σχολικές δραστηριότητες, αρνούμενη όσα της καταλογίζονται.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η αποχή μαθητών από τα μαθήματά τους έλαβε χώρα ενώ τα προσφυγόπουλα παρακολουθούσαν μαθήματα τις απογευματινές ώρες και όχι κατά την ώρα λειτουργίας του δημοτικού, προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Κύμα συμπαράστασης
Η εκπαιδευτικός Σοφία Κατζάνη θα έχει τη συμπαράσταση συναδέλφων της όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, υπαλλήλων δημόσιων υπηρεσιών, συλλόγων και πολιτών της Σάμου, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί σε στάση εργασίας αύριο Δευτέρα και εκφράζει τη συμπαράστασή στη δασκάλα που διώκεται μετά τη μήνυση του Συλλόγου γονέων.

«Τη Δευτέρα 21/10/2019 δικάζεται μια συνάδελφός μας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το αδίκημά της ήταν ότι πίστευε ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν θέση στο σχολείο, άσχετα από το χρώμα της επιδερμίδας τους, τη θρησκεία τους, την οικονομική κατάσταση των γονιών τους. Πίστευε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να υψώνουν τείχη ανάμεσά τους κι ότι μπορούν όλα μαζί να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Σάμου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το