Ελλάδα

Σαμαράς: Η έκτακτη συζήτηση δείχνει αδιέξοδο ή πανικό

σαμαράς

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και ιδίως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Βουλής, στην έκτακτη ενημερωτική συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

«Έκτακτη ενημέρωση στη Βουλή φανερώνει αδιέξοδο ή πανικό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξανέμισε τα πλεονάσματα και οδήγησε σε μείωση των εσόδων. Ο ίδιος είπε πως η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τη Βουλή για τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για επέκταση της δανειακής σύμβασης επειδή φοβάται την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς είμαστε με την Ελλάδα» διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας «στο ψευδεπίγραφο δίλημμα» – όπως το χαρακτήρισε – που έθεσε ο πρωθυπουργός και ξεκαθαρίζοντας: Εμείς θα σας στηρίξουμε αλλά δεν θα στηρίξουμε το οτιδήποτε.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας πως «βγάλαμε τη χώρα σε πλεονάσματα αλλά δεν θα στηρίξουμε έναν κύκλο θυσιών για να μας γυρίσετε στην ύφεση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν ενημέρωσε επί της ουσίας την Βουλή για την διαπραγμάτευση, επισήμανε ότι «χτυπάει την αντιπολίτευση για να σας ακούσουν οι δικοί σας». «Χτυπάτε εμάς που δεν ασκούμε την διακυβέρνηση για να προειδοποιήσετε τους δικούς σας που δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε. Δεν κυβερνάτε, κι η χώρα βουλιάζει. Επιτέλους κυβερνήστε» είπε. Διερωτήθηκε, αμέσως μετά, μήπως συγκάλεσε απόψε την Βουλή για να καταστήσει την αντιπολίτευση «συνυπεύθυνη για μια πιθανότατη ρήξη που οδηγείτε τη χώρα».

Ο Αντώνης Σαμαράς, αναρωτήθηκε αν συμφωνούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των αεροδρόμια και μίλησε για θέατρο εικονικής διαπραγμάτευσης που το κόστος του θα κληθεί να το πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στην πραγματικότητα δεν έκανε ποτέ διαπραγμάτευση γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση χωρίς στοιχεία και αριθμούς και η κυβέρνηση αρνήθηκε να τα δώσει στα τεχνικά κλιμάκια.

Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε πως ό,τι δεν μπορεί να καλύψει ο προϋπολογισμός θα πρέπει να μας το καλύψουν οι εταίροι με δανεισμό «γιατί στις αγορές δεν μπορούμε να βγούμε».

«Φαντασιώνεστε κ. Τσίπρα ότι θα σας δίνουν λεφτά χωρίς όρους» είπε και κατήγγειλε ότι στις 20 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση υπέγραψε συνέχιση του Μνημονίου χωρίς να πάρει τίποτα και τώρα απειλεί με πιστωτικό γεγονός.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το