Κόσμος

Σαμανισμός στην Κύπρο: Πώς πέθανε η 34χρονη σε τελετή

Σοκαρισμένη είναι η Μεγαλόνησος μετά τον θάνατο 34χρονης σε μυστικιστική τελετή με χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Οι Αρχές είναι επί ποδός και ήδη έχει συλληφθεί μια 50χρονη έγκυος από τη Ρωσία, σύμφωνα με το Open Tv.
Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας φαίνεται ότι η 34χρονη πήγε σε μια συνάντηση στην οποία θα γινόταν τελετή με χρήση συγκεκριμένης παραισθησιογόνας ουσίας, την οποία ονομάζουν «τελετή εξαγνισμού ψυχής και σώματος».

Στις 28/08/2019 διενεργήθηκε η νεκροτομή επί της σορού της θανούσας, κατά την οποία παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για να αποσταλούν για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με σκοπό να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία ότι η 34χρονη, ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της.

Οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Κύπρο, φέρνουν από την Κολομβία ένα επικίνδυνο βότανο, το λεγόμενο «Ayahuasca», το οποίο αναμειγνύουν με άλλες ουσίες και πιστεύουν ότι φτάνουν στην έκσταση, όπου απελευθερώνεται το πνεύμα τους από το σώμα τους και έχουν αυτήν τη δυνατότητα της ένωσης με τον πνευματικό κόσμο.
Οι συμμετέχοντες πλήρωσαν από 150 ευρώ για να συμμετάσχουν στην τελετή, ενώ η 50χρονη ύποπτη είχε ενοικιάσει ολόκληρο το συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Βεργίνα, με την τελετή να πραγματοποιείται σε κοινόχρηστο χώρο.
Οι ανακρίσεις από την Αστυνομία συνεχίζονται.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το