Ελλάδα

Σάλος με την 26χρονη της ΟΝΝΕΔ που έγραψε ότι δεν σκοτώθηκε κανείς στο Πολυτεχνείο

20χρονη

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει από το πρωί η τουλάχιστον ατυχής ανάρτηση στο Facebook της 26χρονης Ελλης Παπαγγελή, μέλους της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Αττικής με τον Γιώργο Κουμουτσάκο (περισσότερο γνωστή ωστόσο για τις φωτογραφήσεις της με μαγιό), όπου χαρακτήριζε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ως «μυθολογία της Αριστεράς» ενώ υποστήριζε ότι «δεν υπήρξαν νεκροί».

Αν και αμέσως μετά το σάλο που ακολούθησε από τις απόψεις, η 26χρονη έσπευσε να «κατεβάσει» το επίμαχο κείμενο, το κακό είχε γίνει, καθώς αμέσως διαδόθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα σε άλλα, η ανάρτηση ανέφερε: «Γύρω από τα γεγονότα του Νοεμβρίου ’73 στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά», ενώ σε άλλο σημείο η Παπαγγελή γράφει: «Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του».

Αν και η συγκεκριμένη ανάρτηση ανέβηκε στο λογαριασμό του μέλους της ΟΝΝΕΔ το Σάββατο, η ίδια το κατέβασε μόλις σήμερα, μετά τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται σε άλλες αναρτήσεις της. Σύμφωνα με το βιογραφικό που έχει αναρτήσει στο Facebook, η Παπαγγελή είναι αρχαιολόγος στο επάγγελμα, μέλος της ΟΝΝΕΔ, ενώ ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής με το συνδυασμό του κ. Κουμουτσάκου. Έχει εργαστεί σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σπηλαιολογίας.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το