Κόσμος

Σάλος στην Toυρκία: Στα σκοτάδια ο Κιλιτσντάρογλου, του έκοψαν το ρεύμα -Αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία το γεγονός ότι βυθίστηκε στο σκοτάδι το σπίτι του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς ο ιδιωτικός πάροχος του έκοψε το ρεύμα, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό διαμαρτυρόμενος για τις αυξήσεις.

Ο Κιλτσντάρογλου είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι θα σταματήσει να πληρώνει τους «φουσκωμένους» όπως κατήγγειλε λογαριασμούς ρεύματος, που σχεδόν διπλασιάστηκαν για τα περισσότερα νοικοκυριά και λόγω του καλπάζοντος πληθωρισμού και της υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

Ο Κεμάλ Κιλιττσντάρογλου με τη σύζυγό του, Σελβί, χρησιμοποιούν μια γκαζόλαμπα αφότου τους έκοψαν το ρεύμα / Φωτογραφία: AP Photo
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα κατηγόρησαν τον αρχηγό του κεμαλικού CHP ότι προσπαθεί να υποδαυλίσει κοινωνική αναταραχή και διαδηλώσεις αρνούμενος να πληρώσει τους λογαριασμούς του. «Οι ενέργειές μου δεν συνιστούν έκκληση σε πολιτική ανυπακοή. Αποβλέπουν στο να εκπροσωπήσουν τις φωνές των οικογενειών και των παιδιών μιας χώρας που αφέθηκε στο σκοτάδι», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Οι τιμές ενέργειας στην Τουρκία κατέγραψαν αύξηση άνω του 400% την τελευταία τριετία στην Τουρκία, είπε ο Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι έχει απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τις αυξήσεις. «Η παροχή ρεύματος είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, σαν το ψωμί, τον αέρα και το νερό», είπε.

Τούρκοι πολίτες στενάζουν με τον πληθωρισμό και τους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Τον περασμένο Ιανουάριο οι Αρχές αύξησαν κατά έως και 130% τις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου για κάποια νοικοκυριά επικαλούμενες την παγκόσμια αύξηση των τιμών της ενέργειας, γεγονός που πυροδότησε διαδηλώσεις σε πόλεις και κωμοπόλεις. Τον περασμένο χρόνο κόπηκε η παροχή ρεύματος και φυσικού αερίου σε κάπου 4,5 εκατ. πολίτες στην Τουρκία, επειδή δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το