Κόσμος

Σάλος με τον θάνατο δύο εφήβων μετά από καταδίωξη από την αστυνομία – Βίντεο από τα επεισόδια που ξέσπασαν

Οργή προκαλεί στην Ουαλία, η υπόθεση θανάτου δύο έφηβων αγοριών, του 16χρονου Κάιρες Σάλιβαν και του 15χρονου Χάρβεϊ Έβανς, μετά από καταδίωξη. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα ενώ, η είδηση του θανάτου των δύο παιδιών προκάλεσε ταραχές στην περιοχή.

Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, διαδηλωτές πέταξαν πυροτεχνήματα στην αστυνομία ενώ, 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Η αστυνομία της Ουαλίας, ταυτόχρονα, αποδίδει τον θάνατο των παιδιών σε δυστύχημα και όχι σε καταδίωξη από περιπολικό. Σε δηλώσεις του την Τετάρτη (24/05) ο επίτροπος Αστυνομίας και Εγκληματικότητας της Νότιας Ουαλίας, μετέφερε τη διαβεβαίωση της αστυνομίας ότι οι νεαροί δεν καταδιώκονταν. Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο, λίγο πριν χάσουν τη ζωή τους, να είχε υπάρξει καταδίωξη. «Υπήρχαν διαδεδομένες φήμες για καταδίωξη από την αστυνομία, αλλά αυτό δεν ίσχυε», ανέφερε ο ίδιος την Τρίτη. Τα δύο παιδιά σκοτώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα, στο Έλαϊ. Όπως φαίνεται στο υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος, ένα βαν της αστυνομίας ακολουθεί το ηλεκτρικό ποδήλατο των παιδιών περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο του δυστυχήματος λίγα λεπτά πριν σκοτωθούν.

Επεισόδια μετά το περιστατικό
Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας, μετά την κυκλοφορία του υλικού, δήλωσε ότι «μελετούσε το βίντεο» και τα δεδομένα παρακολούθησης των αστυνομικών οχημάτων. «Δεν υπήρχαν αστυνομικά οχήματα στην οδό Σνόουντεν» (όπου έγινε το δυστύχημα), συμπλήρωσε. Όπως ισχυρίστηκε, ακόμα, ο επίτροπος, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τραβήχτηκε πέντε λεπτά πριν συμβεί το δυστύχημα. «Δεν υπήρχε κανένα αστυνομικό όχημα στο δρόμο όπου συνέβη το δυστύχημα. Υπήρχε ένα βαν της αστυνομίας σε έναν άλλο δρόμο και η αστυνομία κλήθηκε γρήγορα στο ατύχημα και πραγματοποίησε ΚΑΡΠΑ», είπε.

Μετά το δυστύχημα, στο Ελάϊ, συγκεντρώθηκαν περίπου 100 – 150 άτομα. Λίγο αργότερα ξέσπασαν τα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων, 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Από αυτούς, 11 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, κάνοντας λόγο για κάτι «τρομακτικό και εντελώς απαράδεκτο» περιστατικό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το