Ελλάδα

Σάλος με τα έπιπλα 10.500€ που παρήγγειλε ο Άγγελος Τόλκας – Τι απαντά ο ίδιος

Νέα έπιπλα, αξίας 10.416 ευρώ, παρήγγειλε για το γραφείο του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας. Το σχετικό έγγραφο αναρτήθηκε στη Διαύγεια και προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, ο Αγγελος Τόλκας, αιτήθηκε νέα επίπλωση για το γραφείο του στο κτίριο Κεράνη, ύψους 10.416. Το αίτημα εγκρίθηκε από τον προϊστάμενό του υπουργό Δημήτρη Βίτσα, δέκα ημέρες μετά την ορκωμοσία του, στις 25 Φεβρουαρίου, με απευθείας ανάθεση της επίπλωσης του γραφείου σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της σχετικής δαπάνης από την Διαύγεια, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση και έκανε λόγο για δημοσιεύματα που προκαλούν εντυπώσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν υπήρχαν χώροι εργασίας για τον νέο υφυπουργό και πως το κονδύλι δεν αφορά αντικατάσταση επίπλων, αλλά εξαρχής διαμόρφωση των απαιτούμενων υποδομών.

Η ανακοίνωση του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής:
Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου. Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών γραφείων.

Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι.

Όπως προκύπτει και από το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του Υφυπουργού το οποίο περιγράφει μόνο τον απαιτούμενο εξοπλισμό χωρίς καμία απαίτηση κόστους ή περιγραφή επίπλων, πρόκειται για καθόλα νόμιμη και εγκεκριμένη δαπάνη, την οποία έφεραν εις πέρας τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσα από κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία.

Προφανώς και η σχετική υποδομή αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και μόνο. Αποτελεί σημαντική κατάκτηση ο έλεγχος δαπανών στο Δημόσιο μέσω της Διαύγειας την οποίαν και σεβόμαστε απόλυτα. Αλλά απαραίτητη είναι και η πλήρης και αντικειμενική αναπαραγωγή των περιεχομένων της στο δημόσιο λόγο και όχι η δημιουργία εντυπώσεων. Τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το