Κόσμος

Σάλος από ανάρτηση συνεργάτιδας του Μπορέλ: Εξίσωσε την Ελλάδα με την τουρκική προκλητικότητα

Σάλο έχει προκαλέσει στο Διαδίκτυο η ανάρτηση της Νάταλι Τότσι, Ιταλίδας διευθύντριας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και ειδικού συνεργάτη του Ζοζέπ Μπορέλ της ΕΕ. Στο τουίτ της, ουσιαστικά εξίσωσε τις πράξεις Ελλάδας και Τουρκίας τις οποίες χαρακτήρισε «μάτσο». Αποστάσεις έλαβε σήμερα η Κομισιόν, δηλώνοντας ότι «η κ. Τόκι εξέφρασε προσωπικές απόψεις κι όχι τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ».

Συγκεκριμένα, η Τόκι ανέφερε ότι «η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο δεν είναι καινούρια. Είναι μια παλιά σύγκρουση για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο αν η Ελλάδα και η Τουρκία αναιρέσουν την «μάτσο» πολιτική τους και ανακαλύψουν το πνεύμα της διπλωματίας όπως στο σεισμό του ’99».

Κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο δήλωσε ότι «η κυρία Tocci δεν είναι υπεύθυνη χάραξης πολιτικής της ΕΕ, είναι ειδικός σύμβουλος μεταξύ άλλων καθηκόντων που ασκεί και οι παρατηρήσεις της έγιναν υπό την προσωπική της ιδιότητα και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ΕΕ, δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου».

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το