Κόσμος

Σάλμοντ: Ψηφίστε υπέρ της ανεξαρτησίας Σκωτσέζοι

skotia

«Διχασμένοι» εμφανίζονται οι Σκωτσέζοι στο αν θα αποσχισθούν ή όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Πάντως χθες ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ απηύθηνε έκκληση στους Σκωτσέζους να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας στο αυριανό δημοψήφισμα. «Ξυπνήστε το πρωί της Παρασκευής, την πρώτη ημέρα μιας καλύτερης χώρας. Ξυπνήστε γνωρίζοντας πως εσείς το καταφέρατε αυτό – εσείς το κάνατε να συμβεί», ανέφερε σε μήνυμά του προς τους ψηφοφόρους ο Σάλμοντ.
Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν μικρή διαφορά μεταξύ του «ναι» και του «όχι» στην ανεξαρτησία. Η πιο πρόσφατη «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» – μια συλλογική αξιολόγηση έξι δημοσκοπήσεων που συνέταξε ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ- δείχνει ότι το 51% των Σκωτσέζων τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας, ενώ το 49% υπέρ.
Στην επιστολή του ο Σάλμοντ κάλεσε από τους ψηφοφόρους να αγνοήσουν τα «όλο και πιο παράλογα σενάρια καταστροφολογίας» και να εμπιστευτούν το ένστικτό τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το