ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύλληψη ενός Βούλγαρου για χασίς

Τοπικά

Τετ α τετ Τσίπρα-Καμμένου σήμερα

Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή η Φρόσω Δάλλα

Τοπικά

Σήμερα καλωσορίζουμε την άνοιξη

Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Ελλάδα

Ελλάδα

Σακελλαρίδης: Ωμά και σκληρά τα τελεσίγραφα των Ευρωπαίων

σακελλαρίδης

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αλλά δεν θα συρθεί σε εκβιαστικά τελεσίγραφα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».
Ο κ. Σακελλαρίδης χαρακτήρισε «σκληρά και ωμά τελεσίγραφα», τα κείμενα συμφωνίας που κλήθηκε να υπογράψει η ελληνική πλευρά.
«Η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Έχει δείξει από τη δική της πλευρά ότι αυτό που αναζητεί είναι κοινοί τόποι ώστε να προκύψει μια κοινή λύση. Και αυτό, ξέρετε, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση αισθάνεται ότι έχει δίκιο και έχει τον κόσμο μαζί της».
Αναφορικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δήλωσε πως η Αθήνα θέλει πολιτική λύση και όχι τεχνοκρατική, όπως επιμένει το Βερολίνο.
«Είμαστε έτοιμοι για όλα εκτός από τα μέτρα που θα ανακουφίσουν όσους πλήττονται από την κρίση», ενώ επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ζητήσει παράταση αυτού του προγράμματος. «Είμαστε δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή», δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν θα συρθεί εκβιαστικά στην παράταση του τρέχοντος προγράμματος.
Σχολιάζοντας επίσης τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, ο οποίος μιλούσε για ανεύθυνη συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Σακελλαρίδης είπε: «Δεν είναι υπεύθυνη στάση να γίνονται τέτοιες δηλώσεις».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν ο πρωθυπουργός θα συγκελέσει συνάντηση πολιτικών αρχηγών προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε πως ο κ. Τσίπρας είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το