Τοπικά

«Σαφάρι» εφοριακών και στο Πήλιο

Αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους ξεκίνησαν οι ελεγκτές της Εφορίας με την έναρξη του εορταστικού τετραημέρου στους πιο δημοφιλείς προορισμούς αυτής της περιόδου για τους Έλληνες εκδρομείς.

Στις τουριστικές περιοχές όπου διεξάγονται έλεγχοι, περιλαμβάνονται η Αράχωβα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, το Καϊμακτσαλάν, αλλά και το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια, η Ελάτη και το Περτούλι, καθώς και το Μέτσοβο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Επισημαίνεται ότι, οι επιπρόσθετοι φορολογικοί έλεγχοι αναμένεται να διατηρηθούν τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.
Σύμφωνα με τους εφοριακούς, παρά το γεγονός ότι η φυσική τους παρουσία αυξάνει την φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων, στην πραγματικότητα κανένας έλεγχος δεν είναι πιο αποτελεσματικός από τον ίδιο τον φορολογούμενο. Γι’ αυτό και ζητούν, οι αποδείξεις να αποκτήσουν ουσιαστικό όφελος για τον πολίτη.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των εφοριακών Αττικής, Γιάννης Χατζησαλάτας στον ΣΚΑΪ , όσο αυστηρά και να είναι τα πρόστιμα, εάν ο καταναλωτής δεν χρειάζεται την απόδειξη, θα είναι δύσκολο να την ζητήσει. Κάποια στιγμή λοιπόν να καταλάβει ο νομοθέτης, ότι πρέπει: Η απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής, να αφαιρείται από το εισόδημά του. Μόνο τότε θα είναι χρηστική προς τον καταναλωτή και θα πρέπει ο καταναλωτής να την παίρνει, να την αφαιρεί από το εισόδημά του και να μην φορολογείται.

Η λοταρία

H κλήρωση της φορολοταρίας μπορεί να είχε τέσσερις τυχερούς, που κέρδισαν από 3.000 ευρώ, ωστόσο… ακόμα πιο τυχερός μάλλον πρέπει να αισθάνεται ένας φορολογούμενος, που πήρε τα 1.000 ευρώ, με μόλις 3,70 ευρώ!
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την ανάλυση των στοιχείων της φορολοταρίας, ο εν λόγω τυχερός είχε κάνει μόλις μία ηλεκτρονική συναλλαγή, ύψους 3,70 ευρώ, ωστόσο η τύχη τού χαμογέλασε διάπλατα, καθώς ο λαχνός του κληρώθηκε ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλους, που είχαν συναλλαγές με αρκετά μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.
Υπενθυμίζεται ότι πιο τυχεροί από τους τυχερούς της μεγάλης φορολοταρίας αναδείχθηκαν 33 φορολογούμενοι, καθώς, όπως προέκυψε, υπολογίζοντας και την κλήρωση στα τέλη Νοεμβρίου, υπήρξαν τέσσερις καταναλωτές, που κέρδισαν από 3.000 ευρώ, έχοντας ισάριθμους τυχερούς λαχνούς από ηλεκτρονικές συναλλαγές σε διαφορετικούς μήνες του 2017.
Επίσης, άλλοι 29 τυχεροί, έχοντας δύο τυχερούς λαχνούς, κέρδισαν από 2.000 ευρώ έκαστος. Συνολικά, στις 11 κληρώσεις της φορολοταρίας μοιράστηκαν κέρδη 11 εκατ. ευρώ, που κατέληξαν σε 10.963 καταναλωτές. Οι φορολογούμενοι που συμμετείχαν στις 11 δημόσιες κληρώσεις, ανήλθαν σε 6.002.474.

Οι 1.548 τυχεροί λαχνοί αντιστοιχούν σε μηνιαίες συναλλαγές από 3,70 ευρώ έως 200 ευρώ, οι 6.057 λαχνοί σε συναλλαγές μεταξύ 200,01 ευρώ και 1.000 ευρώ, ενώ 3.395 τυχεροί λαχνοί προέρχονται από μηνιαίες συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ.
Επίσης, το συνολικό ύψος των συναλλαγών, από το οποίο προέκυψαν οι λαχνοί για τις κληρώσεις, ανήλθε σε 22,415 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των λαχνών που μπήκαν στην κληρωτίδα, ανήλθε σε 11,315 δισεκατομμύρια.
Όσο για την πληρωμή των τυχερών, αυτή θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου 2017. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή MyTAXISnet – «Ο λογαριασμός μου» – Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ.
Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός τριμήνου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο, θα καταβληθεί σε άλλον δικαιούχο, κάτοχο αναπληρωματικού λαχνού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το