Τοπικά

Σ. Σαβελίδης: Δεν ήταν επιλογή εκπαιδευτικών η παρουσία του Χρυσαυγίτη Ηλιόπουλου σε σχολική εκδήλωση

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας απαλλάσσει από οποιαδήποτε ευθύνη τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού για την παρουσία του Χρυσαυγίτη βουλευτή Παν. Ηλιόπουλου σε εκδήλωση του σχολείου, φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνη τη δημοτική αρχή Αλμυρού. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, «η παρουσία τέτοιων ατόμων σε εκδηλώσεις που παρευρίσκονται μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ανεξάρτητη των επιλογών, των διαθέσεων και των προθέσεων των στελεχών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της εκπαιδευτικής κοινότητας της Μαγνησίας». Με την ανακοίνωσή του ο κ. Σαβελίδης απαντά ουσιαστικά στο ΚΚΕ Αλμυρού που κατήγγειλε το γεγονός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σχετικά με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις αναφορικά με εκδήλωση Δήμου του Νομού Μαγνησίας στην οποία συμμετείχαν μαθητές σχολικής μονάδας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η ΔΔΕ Μαγνησίας ενημερώνει ότι σε επίσημες εκδηλώσεις της ή σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς της ουδέποτε εκλήθησαν πρόσωπα των οποίων οι εκπεφρασμένες απόψεις ή και οι δράσεις τους δε συνάδουν με τους θεσμοθετημένους σκοπούς της εκπαίδευσης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το άρθρο 1 παρ. 1 του ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167/Α/30-9-1985), οι οποίοι αναφέρουν ρητά ότι: «Σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι να συμβάλει στην ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά.
Ειδικότερα υποβοηθεί τους μαθητές:
Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία…»

Ως εκ τούτου, η παρουσία τέτοιων ατόμων σε εκδηλώσεις που παρευρίσκονται μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ανεξάρτητη των επιλογών, των διαθέσεων και των προθέσεων των στελεχών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της εκπαιδευτικής κοινότητας της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το