Τοπικά

Σ. Μπαρτζιώκα: Η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να επιβραβευθεί στην κάλπη

S.BARTZIOKA

Την ανάγκη στις 26 Ιανουαρίου να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία θα συνεχίσει την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζει η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη κ. Σούλα Μπαρτζιώκα. Στον απόηχο της ομιλίας Τσίπρα στο Βόλο και λίγες ημέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες, η κ. Μπαρτζιώκα καλεί τους συμπολίτες να απαντήσουν με την ψήφο τους σε όσους τάζουν «ψεύτικες ελπίδες» και να απομονώσουν εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που με «κάλπικες υποσχέσεις» προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών.
Όπως ειδικότερα επισήμανε σε δηλώσεις της, «καμία αμφιβολία δεν χωρά πλέον, μετά και την ομιλία του στο Βόλο, ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνεχίζει να σκίζει τα μνημόνια και να προχωρά σε ακατάσχετη παροχολογία. Στην ίδια ομιλία ακούσαμε επίσης …αναπτυξιακές δεσμεύσεις για έργα της Μαγνησίας, τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, παρά τις καταγγελτικές αντιδράσεις του κόμματός του. Ήρθε δεύτερος. Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που φρόντισε ακόμα και τα χρόνια της μεγάλης λαίλαπας να μείνει ο Νομός όρθιος.
Μετά την ομιλία Τσίπρα στο Βόλο, όπου ζητήθηκε να δοθεί αυτοδυναμία στο κόμμα του, ήρθαν οι ευρωπαίοι εταίροι μας να μας θυμίσουν για μια ακόμη φορά σήμερα ότι το χρέος είναι χρέος. Oι Ευρωπαίοι εταίροι συζητούν δικαιολογημένα για το ελληνικό χρέος, διότι η χώρα μέσα από μια εθνική προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ να πρωτοστατεί, κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο βάσει της συμφωνίας που είχε γίνει το Νοέμβριο του 2012, θεωρείται απαραίτητο για να ανοίξει η συζήτηση της επιμήκυνσης.
Γι΄αυτό στις 26 Ιανουαρίου πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα που θα συγκροτείται από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, μια κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει την εθνική προσπάθεια και θα διαπραγματευθεί με μία θέση το ελληνικό χρέος, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος της Ελλάδας.
Σήμερα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι «εμείς θα ανοίξουμε το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους». Ποια είναι όμως η πολιτική βάση που δίνει τη δυνατότητα αυτή; Βασίζεται στα δημοσιονομικά αποτελέσματα που πετύχαμε, τα οποία όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ψήφισε. Δηλαδή προσπαθούν να αξιοποιήσουν την προσπάθεια που έχει γίνει, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τη σταματήσουν.
Ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε χθες σε έναν ακόμα «κλεφτοπόλεμο» με την Ευρώπη και αυτή η ανευθυνότητα δεν μπορεί να επιβραβευθεί στην κάλπη.
Το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη θα είναι η τρίτη και καθοριστική δύναμη εγγύησης για το αύριο του τόπου μας, για μια Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με ευρωπαϊκή προοπτική, για να μη χαθούν οι θυσίες των πολιτών όλα αυτά τα χρόνια.

Οι συμπολίτες μας στη Μαγνησία, όπως και όλοι οι Έλληνες, έχουν ανάγκη από σταθερότητα, ανάκαμψη της οικονομίας, νέες θέσεις εργασίας, τουριστική και εμπορική ανάπτυξη, βελτίωση της καθημερινότητάς τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το