Τοπικά

Ρύθμιση οφειλών έως 100 δόσεις στον Δήμο Βόλου

Περιθώριο έως τις 31 Οκτωβρίου έχουν οι οφειλέτες στον Δήμο Βόλου για να υποβάλουν αίτηση και να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Παράλληλα, μπορούν να ρυθμίσουν και τις οφειλές που βεβαιώθηκαν πρόσφατα ή πρόκειται να βεβαιωθούν ως τις 30 Ιουνίου όταν η αρχική ημερομηνία ήταν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα στον Δήμο Βόλου «τρέχει» τις τελευταίες 10 ημέρες.
Ο Δήμος Βόλου βρισκόταν, όπως είχε γράψει η «Θ» εν αναμονή της δυνατότητας ρύθμισης προκειμένου όσοι έχουν οφειλές να μπορούν να τις ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους. Πρόκειται για τη ρύθμιση οφειλών για όσους έχουν υποστεί επιπτώσεις από την πανδημία του Covid-19 του Ν.4764/20.
Ήδη στην πλατφόρμα του Δήμου Βόλου έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται τις τελευταίες ημέρες οι πρώτες αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση.
Στον παραπάνω νόμο μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα που πρέπει να πληρούν τουλάχιστον μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
-να είναι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν ή τελούν σε αναστολή
-να είναι άνεργοι
-να ενισχύθηκαν από μέτρα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξή τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας ή
-να είναι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν με εντολή της Δημόσιας Αρχής.
Επίσης υπάγονται τα νομικά πρόσωπα-επιχειρήσεις που εντάσσονται στους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 961Β/11-3-2021 (ν. 18440/21).

Οι δόσεις
Όπως ανέφερε στη «Θ» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Ανδρέας Ζέρβας «δικαιούχοι υπαγωγής στη ρύθμιση είναι τα φυσικά και όσα νομικά πρόσωπα έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού και οι οφειλές τους έχουν βεβαιωθεί μέχρι 30/6/2021 και οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από 15/2/2020». Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι οφειλές εκτός από τις οφειλές που προέκυψαν από διαφορές ως προς την επιφάνεια ενός ακινήτου.
Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, όπως και η καταβολή των δόσεων. Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, για τα φυσικά πρόσωπα το μικρότερο ποσό δόσης είναι 20 ευρώ ενώ για τα νομικά πρόσωπα το μικρότερο ποσό δόσης είναι 50 ευρώ.
Ο μέγιστος αριθμός των δόσεων που μπορούν να γίνουν είναι 100.
Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα πληρωμής των οφειλών σε έως 100 δόσεις και διαγραφής των προσαυξήσεων σε ποσοστό από 50% έως 100%. Συγκεκριμένα :
-αν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ, η απαλλαγή ανέρχεται σε 100%
-αν εξοφληθούν σε 2 έως 24 δόσεις προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό 80 %
-αν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις, η απαλλαγή μειώνεται στο 70%
-αν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις, η απαλλαγή φτάνει στο 60%
-αν εξοφληθούν σε 73 έως 100 δόσεις, η απαλλαγή διαμορφώνεται στο 50%.

Οι αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 24213 50154-155-156-248-249-160.
Για την υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν τη σελίδα dimosvolos.gr. Στην αρχική σελίδα εμφανίζεται το σχετικό παράθυρο για τη «Νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών Δήμου Βόλου». Πατώντας πάνω στο παράθυρο, ανοίγει νέα καρτέλα στο τέλος της οποίας αναφέρει «μεταβείτε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών». Στη συνέχεια επιλέγουν από το «Τμήμα Ταμείου» την επιλογή «Αίτηση ρύθμισης Ν.4764/2020» και συνδέονται με τους κωδικούς του Taxisnet.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το