Τοπικά

Ρύθμιση 100 δόσεων για οφειλές στον Δήμο Βόλου «Θ»

dimarxeio-volou3

Τη δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση για την αποπληρωμή σε 100 δόσεις των οφειλών που διατηρούν προς τον Δήμο Βόλου θα έχουν οφειλέτες από τον ερχόμενο Αύγουστο και για ολόκληρο τον μήνα. Πρόκειται για ανεπίσημη, προς το παρόν τουλάχιστον, ενημέρωση που έχει η Δημοτική Αρχή από το υπουργείο Οικονομικών και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η οριστικοποίηση με την επίσημη ανακοίνωση. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, το 80% των οφειλετών που εντάχθηκε στην αντίστοιχη ρύθμιση το 2015 ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και εξοφλεί σταδιακά τις οφειλές του.

«Ανάσα» για τους οφειλέτες του Δήμου Βόλου αναμένεται να αποτελέσει η εφαρμογή τον ερχόμενο Αύγουστο της ρύθμισης των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στην Οικονομική Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής.
Οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση, προκειμένου να αποπληρώνουν σταδιακά και με ευνοϊκούς όρους ληξιπρόθεσμα χρέη που διατηρούν στον Δήμο από τη μη πληρωμή τελών και λοιπών οικονομικών υποχρεώσεων που έχουν καταγραφεί στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.
Στο πλαίσιο εφαρμογής της ρύθμισης πέρα από τη σταδιακή εξόφληση των οφειλών σε 100 δόσεις οι οφειλέτες που θα ενταχθούν στο μέτρο θα έχουν τη δυνατότητα της αυτόματης απαλλαγής από τις επιβαρύνσεις των προστίμων και των προσαυξήσεων.
Η Δημοτική Αρχή Βόλου ενημερώθηκε ήδη ανεπίσημα από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις και με ευνοϊκούς όρους τον ερχόμενο Αύγουστο και για ολόκληρο τον μήνα, ενώ πλέον απομένει η οριστικοποίηση της σχετικής απόφασης με την επίσημη ανακοίνωση, προκειμένου να ενημερωθούν οι οφειλέτες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο μέτρο για τους όρους και τις προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Βόλου, «η εφαρμογή της ρύθμισης και την τρέχουσα χρονιά, με προθεσμία ενός μήνα για δυνατότητα ένταξης, είναι σωτήρια τόσο για τους οφειλέτες, όσο και για τον ίδιο τον Δήμο, καθώς όσοι διατηρούν χρέη αποκτούν μια ακόμα ευκαιρία να τα αποπληρώσουν σταδιακά και με όρους ευνοϊκούς, ενώ η Δημοτική Αρχή θα έχει έσοδα».
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη για αποπληρωμή οφειλών σε 100 δόσεις προς τον Δήμο Βόλου εφαρμόστηκε και την περσινή χρονιά, με δυνατότητα ένταξης για 15 μέρες τον Απρίλιο και άλλες τόσες τον Οκτώβριο, τα αποτελέσματα της οποίας κρίνονται αρμοδίως ως θετικά από τη Δημοτική Αρχή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, το 80% των οφειλετών που εντάχθηκαν πέρυσι στη ρύθμιση για αποπληρωμή οφειλών προς τον Δήμο σε 100 δόσεις ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις και εξοφλεί σταδιακά τα χρέη του σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του μέτρου, εξασφαλίζοντας πλήρη απαλλαγή από τις επιβαρύνσεις των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το