Ελλάδα

«Ροζ Πάνθηρες»: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία στη Rolex – Καρέ καρέ η έφοδος

Καρέ – καρέ το κινηματογραφικό χτύπημα στη Rolex, αποτυπώνει το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Το κουιντέτο των τεσσάρων Σέρβων και του Έλληνα σκληρού ποινικού συνδέσμου που έκανε ληστείες με καλάσνικοφ, όλοι τους μέλη της διαβόητης συμμορίας «Pink Panthers» αποκαλύπτεται πως κινήθηκαν βήμα- βήμα στη μεγάλη ληστεία στις 20 Δεκεμβρίου στο κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, αφαιρώντας 24 ρολόγια ROLEX, αξίας 135.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, σε χρόνο ρεκόρ, κατάφεραν να παγιδεύσουν στα δίχτυα του νόμου, δύο από τους εισβολείς, έναν 35χρονο Έλληνα και τον συνομήλικο του Σέρβο, να ταυτοποιήσουν τους υπόλοιπους τρεις, ανάμεσα τους και έναν 63χρονο με κατάλευκα μαλλιά και κινητικά προβλήματα, που έκανε τον πελάτη προκειμένου να βοηθήσει τους συνεργούς του να τρυπώσουν στο κατάστημα και έχουν στείλει σήμα στις διεθνείς διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό τους.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Η ομάδα των πέντε, ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του Βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers, με διεθνή δράση που στοχοποιούν κυρίως κοσμηματοπωλεία, και διαπράττουν ληστείες με την μέθοδο «smash and grab» ή διαρρήξεις με την μέθοδο «ram and raid». Λειτουργούν δε με «επαγγελματικό» τρόπο, έχοντας ως αρχηγό άτομο με μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σέρβος αρχηγός της ομάδας είχε συλληφθεί για ληστεία που διέπραξε το 2017 σε κοσμηματοπωλείο στην Ελβετία, αλλά και για συμμετοχή σε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο το 2016 στη Σλοβενία. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονισθεί πως η «χρυσή μπάζα «των Ροζ Πανθήρων, δηλαδή τα 24 Rolex των 135.000 ευρώ, δεν εντοπίστηκαν και οι αρχές εκτιμούν, ότι αμέσως μετά την έφοδο, οι Ροζ Πάνθηρες τα έβγαλαν εκτός Ελλάδας για να τα σπρώξουν στη διεθνή «μαύρη»αγορά.

Η προετοιμασία

Σύμφωνα με τη δικογραφία και το βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr, τα μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα οι τρεις εκ των πέντε δραστών, μόνιμοι κάτοικοι Σερβίας, εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια και παρέμειναν σε αυτή το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την τέλεση της ληστείας, ενώ εξήλθαν από αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα αμέσως μετά την διάπραξή της, ώστε να δυσχεράνουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους. Οι κινήσεις τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από τη χώρα μας ήταν προσεκτικά σχεδιασμένες, αφού οι τρεις Σέρβοι, πραγματοποίησαν είσοδο και έξοδο στην Ελλάδα τόσο σε διαφορετικές ημερομηνίες όσο και από διαφορετικά σημεία Διαβατηριακού Ελέγχου, προκειμένου να καταστεί αδύνατη η συσχέτιση των μετακινήσεών τους και η εμπλοκή τους στην υπό έρευνα υπόθεση.

Ακόμα, διέμειναν σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα για χρονικό διάστημα ελάχιστων ημερών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως «ορμητήριο» των μελών της οργάνωσης και είχε εκμισθωθεί από ένα από τα μέλη της αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Για τις μετακινήσεις τους πριν και μετά την τέλεση της ληστείας χρησιμοποίησαν οχήματα, τα οποία δεν ανήκουν σε αυτούς, προκειμένου να δυσχεράνουν τόσο τον εντοπισμό τους όσο και την ταυτοποίησή τους. Για τη ληστεία, προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό (πιστόλι, σφυρί, μέσα απόκρυψης των χαρακτηριστικών των προσώπων τους) ενώ προχώρησαν και στην κλοπή δίκυκλων μοτοσυκλετών δύο Honda Transalp τις οποίες άρπαξαν στις 02.50 της 19ης Δεκεμβρίου από την οδό Πίνδου στα Πατήσια, η οποία βρέθηκε δέκα ημέρες αργότερα στις 29 Δεκεμβρίου στην οδό Πασίωνος στην Αθήνα και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της και στις 04.46΄ ώρα της 19-12-2022, από την οδό Δοκού στην Κυψέλη η οποία εντοπίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου στην συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου & Πορινού στην Αθήνα και αποδόθηκε και αυτή στον ιδιοκτήτη της.

Καρέ – καρέ η έφοδος στη Rolex

Το επόμενο και τελικό βήμα των Ροζ Πανθήρων που οδήγησε και στη μεγάλη «μπάζα» έγινε όπως αναφέρεται στη δικογραφία και φαίνεται και στο βίντεο του prorothema.gr.

«Την 10.52΄ ώρα της 20-12-2022 εισέβαλαν στο κατάστημα της ROLEX το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, όπου αφαίρεσαν συνολικά είκοσι τέσσερα ρολόγια μάρκας ROLEX, συνολικής αξίας 135.000 ευρώ περίπου. Στη συνέχεια διέφυγαν με τις κλεμμένες μοτοσικλέτες. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 20-12-2022, τρεις δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο κατάστημα εμπορίας ρολογιών με την επωνυμία “ROLEX Boutique”, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, εκμεταλλευόμενοι την είσοδο ηλικιωμένου ατόμου, συνεργού τους, που προσποιούνταν τον πελάτη και με την απειλή όπλου που έφερε ο ένας εξ αυτών, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο security καθώς και τον υπάλληλο του καταστήματος. Στη συνέχεια, με τη χρήση σφυριού που έφερε μαζί του ο δεύτερος εξ αυτών, αφού έθραυσε τις βιτρίνες του καταστήματος, αφαίρεσε τα ρολόγια.

Ακολούθως, δράστες επιβιβάσθηκαν σε δύο μηχανές που είχαν σταθμεύσει έξω από το κατάστημα και που στην μια εξ αυτών τους περίμενε ο πέμπτος συνεργός τους και διέφυγαν προς την οδό Σταδίου, με κατεύθυνση προς την Πλατεία Συντάγματος. Τέλος, ο ηλικιωμένος δράστης που προσποιούνταν τον πελάτη, εξήλθε του καταστήματος και διέφυγε πεζός προς την οδό Σταδίου και αυτός με κατεύθυνση προς την Πλατεία Συντάγματος. Από τη διεξοδική ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από το σύνολο του προανακριτικού υλικού, τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων καθώς και των πληροφοριακών δεδομένων που περιήλθαν μέσω αστυνομικής συνεργασίας με άλλες χώρες, καταδείχθηκε ο ρόλος κάθε μέλους στην διάπραξη της ληστείας».

Σύμφωνα με την Αστυνομία «ο 47χρονος Σέρβος, πριν τη ληστεία συμμετείχε στις δύο κλοπές μοτοσυκλετών, που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα τέλεσης, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής, με τη χρήση σφυριού, έθραυσε τις βιτρίνες και τις προθήκες του καταστήματος και αφαίρεσε τα ρολόγια. Ο συγκεκριμένος αποτελεί ενεργό μέλος του εγκληματικού δικτύου των «Pink Panthers» με διασυνδέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που βοήθησε στην άμεση διοχέτευση των κλεμμένων ρολογιών σε ένα εκτεταμένο δίκτυο κλεπταποδόχων σε διάφορες χώρες ώστε να μην εντοπιστούν.

Ο δεύτερος 35χρονος αλλοδαπός, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ ημεδαπού και αλλοδαπών, συμμετείχε στις κλοπές των μοτοσυκλετών και μίσθωσε το κατάλυμα που διέμειναν οι «εισαγόμενοι» δράστες. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, παρέμεινε εξωτερικά του καταστήματος, επιτηρώντας το χώρο και ακολούθως συνέδραμε στη διαφυγή του 47χρονου από την Αττική. Αποτελεί και αυτός ενεργό μέλος του εγκληματικού δικτύου των «Pink Panthers», με διασυνδέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο 48χρονος Σέρβος, επιτέθηκε και ακινητοποίησε στο πάτωμα τον υπάλληλο security του καταστήματος ώστε να μην αντιδράσει κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Ο 35χρονος ημεδαπός, απειλούσε με πιστόλι τον υπάλληλο του καταστήματος και τον ιδιωτικό φύλακα security, δίνοντάς τους εντολές στα ελληνικά, ώστε να θεωρηθεί ότι η εγκληματική ενέργεια πραγματοποιήθηκε από ημεδαπούς δράστες αποπροσανατολίζοντας τις έρευνες των διωκτικών Αρχών. Προσέγγισε και διέφυγε από το χώρο της ληστείας με μία από τις κλεμμένες μοτοσικλέτες ενώ ακολούθως φυγάδευσε μέχρι το «κρησφύγετο» τον 48χρονο.

Τέλος ο 63χρονος αλλοδαπός, λειτούργησε ως ο «Δούρειος Ίππος» της οργάνωσης για την είσοδο των συνεργών του στο κατάστημα, καθώς εκμεταλλευόμενος την εικόνα ανήμπορου ηλικιωμένου ατόμου, κατάφερε με επιδέξιες κινήσεις, να πείσει τον υπάλληλο security να κρατήσει για περισσότερη ώρα ανοικτή την πόρτα του καταστήματος, με αποτέλεσμα να εισέλθουν εντός του καταστήματος οι συνεργοί του».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το