Κόσμος

Ρουμάνος προσπαθεί δύο χρόνια να πείσει τους δικαστές ότι είναι ζωντανός!

Ένας Ρουμάνος, που πρωτόδικα δεν είχε καταφέρει να πείσει τους δικαστές ότι είναι ζωντανός, τελικά δικαιώθηκε, δύο χρόνια αφού η σύζυγός του είχε δηλώσει τον θάνατό του.
Ο λόγος για τον 63χρονο Κονσταντίν Ρελίου, για τον οποίο δικαστήριο της πόλης Βασλούι αποφάσισε τον περασμένο Μάρτιο να μην δεχθεί να ακυρώσει το πιστοποιητικό θανάτου του αν και εκείνος παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστών.
Το δικαστήριο δεν εξήγησε τους λόγους που το οδήγησαν να απορρίψει το αίτημα του Ρέλιου, όμως σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, είχε υποβληθεί εκτός προθεσμίας.
Αρνούμενος να αποδεχθεί το καθεστώς του «ζωντανού- νεκρού», ο 63χρονος υπέβαλε νέο αίτημα το οποίο τελικά έγινε δεκτό από δικαστήριο του Μπάρλαντ, τη γενέτειρά του.

Όμως ο Ρέιλου θα πρέπει να περιμένει ακόμη ένα μήνα προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός, καθώς στο διάστημα αυτό οποιοσδήποτε έχει αμφιβολίες για το γεγονός μπορεί να ασκήσει έφεση.
Ο 63χρονος μάγειρας πήγε τη δεκαετία του 1990 στην Τουρκία για να εργαστεί. Όταν επέστρεψε στη Ρουμανία τον Ιανουάριο ανακάλυψε ότι η σύζυγός του είχε δηλώσει τον θάνατό του, καθώς δεν είχε νέα του.Η επιστροφή του από τους νεκρούς έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για τον Ρέλιου, καθώς βασίζεται στη στήριξη των γειτόνων του για να ζει, αφού εφόσον δεν υπάρχει επίσημη απόδειξη ότι είναι ζωντανός δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα ή να λάβει κοινωνικά επιδόματα.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το