Κόσμος

Ρουμανία: Κίνδυνος αποκλεισμού από την Eurovision λόγω χρεών

eurovisiomn

Η Ρουμανία κινδυνεύει να αποκλειστεί από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εξαιτίας ενός χρέους ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ που οφείλει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο (TVR) στην ένωση κρατικών ΜΜΕ της Ευρώπης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη διεύθυνση του δικτύου.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (UER) ενημέρωσαν το TVR, «προς το παρόν προφορικά, ότι θα επιβάλουν κυρώσεις λόγω των χρεών» διευκρίνισε το δίκτυο σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
«Η Ρουμανία κινδυνεύει να μην γίνει αποδεκτή στον διαγωνισμό της Eurovision ούτε να της παραχωρηθεί δορυφορικό σήμα που θα της επέτρεπε να μεταδώσει τον διαγωνισμό» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Τα χρέη της ρουμανικής τηλεόρασης προς το UER χρονολογούνται από το 2011-2012, σύμφωνα με το TVR, το οποίο διευκρίνισε ότι η πιο πρόσφατη καταβολή χρημάτων ήταν της τάξης των 250.000 ευρώ, τον Ιανουάριο.
Κατόπιν ενημέρωσε τον ευρωπαϊκό φορέα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την εξόφληση της οφειλής.
«Το TVR ζήτησε να υπάρξει κατανόηση και ανεκτικότητα μπροστά στην καταστροφική οικονομική του κατάσταση, ένα αίτημα που εισακούστηκε από την UER, η οποία έως σήμερα αναβάλει τη λήψη δραστικών μέτρων» σύμφωνα με το δίκτυο.
Την ίδια ώρα «υπενθυμίζει στους υπεύθυνους του ρουμανικού Κράτους ότι μετά τον μουσικό διαγωνισμό και άλλες σημαντικές διοργανώσεις όπως το Euro 2016 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ακολουθούν» και υπογραμμίζει ότι «ένα τηλεοπτικό δίκτυο που έχει βυθιστεί στα χρέη και δεν χρηματοδοτείται επαρκώς δεν μπορεί να μεταδίδει πρόγραμμα στο κοινό»
Σύμφωνα με την έκθεση δραστηριότητάς του, το TVR κατέγραψε ζημίες ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ το 2015.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Ντατσιάν Τσιόλος διαβεβαίωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την κατάσταση με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης.
Από την πρώτη της συμμετοχή το 1994, η Ρουμανία κατέλαβε δύο φορές την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του διαγωνισμού τραγουδιού.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το