Κόσμος

Ρώσος πρέσβης στην Αγκυρα: Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφει ο Ρώσος Πρέσβης στην Αγκυρα, Αλεξέι Γέρκοφ, την ακραία όξυνση στις σχέσεις των δύο χωρών, φθάνοντας μέχρι το σημείο να δηλώνει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του.
Σε δηλώσεις του τις οποίες μεταδίδει το Sputnik, ο Γέρκοφ σημειώνει ότι το μίσος εναντίον της Ρωσίας έχει αυξηθεί τώρα στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Χαλέπι. Τότε, θυμίζει ο ίδιος, πρώτα είχε καταρριφθεί ένα αεροσκάφος από την Τουρκία και έπειτα δολοφονήθηκε ο Ρώσος Πρέσβης. «Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου», καταλήγει.

Η τοποθέτηση του Κρεμλίνου
Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, εκτιμά ότι η Τουρκία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών και όλων των Ρώσων που διαμένουν στη χώρα. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τουρκική πλευρά θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του Ρώσου πρέσβη και όλων του προσωπικού, όλου του προσωπικού των ρωσικών εταιρειών και των ρωσικών διπλωματικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης και πνεύμα των διμερών μας σχέσεων», δήλωσε ο Ντιμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το