Τοπικά

Ρώσοι και Ισραηλινοί αγοράζουν ακίνητα στο Ανατολικό Πήλιο

Αυξάνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον για σπίτια, βίλες, ξενώνες και άλλα ακίνητα στο Ανατολικό Πήλιο, κυρίως από Ρώσους, Ρουμάνους, αλλά και Ισραηλινούς, οι οποίοι έχουν γοητευτεί από την περιοχή και θέλουν είτε να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία είτε να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.
Η τάση των αγορών ακινήτων και οικοπέδων έχει αρχίσει εδώ και περίπου μια πενταετία. Αρχικά εντοπιζόταν στην ευρύτερη περιοχή του Χορευτού και ενδιαφερόμενοι αγοραστές ήταν κυρίως Ισραηλινοί, οι οποίοι άνοιγαν τις πρώτες τους σχέσεις με το πανέμορφο Πήλιο μένοντας ενθουσιασμένοι από τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.
Στη συνέχεια άρχισαν να έρχονται πιο εντατικά και οι Βαλκάνιοι τουρίστες, αλλά και οι Ρώσοι που συνηθισμένοι από τις παραλίες της Βορείου Ελλάδας, θέλησαν να γνωρίσουν και τα μέρη της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Το Πήλιο ήταν για τους περισσότερους από αυτούς ένας πολύ θελκτικός προορισμός που άξιζε να τον διερευνήσουν ακόμη περισσότερο. Απόλαυσαν τις διακοπές τους, ενθουσιάστηκαν με την περιοχή και κάποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αγοράσουν κατοικία. Η διαφορά είναι πως πλέον το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει επεκταθεί για όλο το Ανατολικό Πήλιο και όχι μόνο για το Χορευτό και τη Ζαγορά.
Εξάλλου με την υψηλή φορολογία που υπάρχει για τα ακίνητα, για αρκετούς Έλληνες η συνέχιση της ιδιοκτησίας μιας εξοχικής κατοικίας είναι μια δύσκολη υπόθεση. Επομένως, αν εκδηλωθεί ευκαιρία πώλησης του ακινήτου, δεν αποκλείεται να συναινέσουν.

Ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος δήλωσε πως «όλο και αυξάνεται το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων από ξένους. Οι κυρίως ενδιαφερόμενοι είναι Ρώσοι, Ρουμάνοι, Ισραηλινοί, με μια οικονομική επιφάνεια, που αγοράζουν σπίτια, ξενώνες. Άλλοι τα αξιοποιούν για μόνιμη κατοικία, γιατί γοητεύτηκαν από την περιοχή και θέλουν να έρχονται πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα για να απολαύσουν τις διακοπές τους και άλλοι επειδή θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που αγόρασαν σπίτια και τα διαθέτουν για ενοικίαση μέσω των ψηφιακών πλατφορμών. Και φυσικά οι τιμές των ακινήτων που τέθηκαν προς πώληση, ποικίλλουν».
Αναφερόμενος στη γενικότερη τουριστική κίνηση για το φετινό καλοκαίρι είπε πως «η διαφορά σε σχέση με πέρυσι ήταν πως ο κόσμος φάνηκε πιο σφιγμένος για να καταναλώσει. Αφίξεις τουριστών είχαμε και φέτος, όμως, η κατανάλωση θα μπορούσε να είναι σε υψηλότερα επίπεδα».

Πάντως φαίνεται πως και το επόμενο διάστημα και βοηθούντος των καιρικών συνθηκών η τουριστική κίνηση θα συνεχίσει να είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα.
Ο κ. Σουλδάτος τόνισε πως «για την εποχή που διανύουμε, δηλαδή αρχές Σεπτεμβρίου, η κίνηση κρίνεται ικανοποιητική. Στην περιοχή υπάρχουν Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, αλλά και Ισραηλινοί. Πιστεύουμε πως όσο συνεχίζεται ο καλός καιρός, τα μηνύματα θα είναι θετικά».
Παράλληλα από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου γίνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την καλύτερη έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως ελαιοχρωματισμοί των σχολικών μονάδων, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το