Τοπικά

“Ρώσικη ρουλέτα” για Βολιώτες οδηγούς οι μπλοκαρισμένες μπάρες των τρένων

IMAG0717

Μπλοκαρισμένες είναι από νωρίς το πρωί οι μπάρες στη σιδηροδρομική διάβαση των Μελισσατίκων, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να κάνουν ελιγμούς για να τις διασχίσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Το φαινόμενο είναι καθημερινό σε όλες τις διαβάσεις του ΟΣΕ στο Βόλο, καθώς συχνά-πυκνά τα ηλεκτρονικά συστήματα μπλοκάρουν και δεν υπάρχει τεχνικός για να παρέμβει άμεσα.

IMAG0716

Ο μοναδικός τεχνικός υπηρετεί στη Λάρισα και, βάσει προγράμματος και προτεραιοτήτων, παρεμβαίνει σε μία μεγάλη διοικητική περιοχή που περιλαμβάνει Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Αντωνιάδης, υπάλληλος του ΟΣΕ στο Βόλο. “Το μόνο που κάνουμε είναι να ειδοποιούμε τους μηχανοδηγούς των τραίνων όταν πλησιάζουν στις διαβάσεις να χαμηλώνουν ταχύτητα σε ρυθμό πεζού” επισήμανε.

IMAG0715

Οι ουρές αυτοκινήτων στις διαβάσεις που μπλοκάρουν οι μπάρες είναι συχνές, όπως και σήμερα στην διάβαση των Μελισσατίκων. Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, σήμερα γύρω στις 9:30 το πρωί, επιχείρησε να περάσει τη διάβαση μετά τα έντονα κορναρίσματα των οδηγών που είχαν σχηματίσει ουρά πίσω του και μετά από 10 λεπτά περίπου, πέρασε αμαξοστοιχία, την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει τη διάβαση ένα στρατιωτικό όχημα, που ευτυχώς πρόλαβε και αποφεύχθηκε η σύγκρουση με το τραίνο.

IMAG0713

Ο συμπολίτης ειδοποίησε την Τροχαία και ο αξιωματικός υπηρεσίας του είπε ότι είναι ενημερωμένος για τη βλάβη από σήμερα νωρίς το πρωί και ότι ήδη ειδοποιήθηκε ο ΟΣΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το