Κόσμος

Ρωσία: Προφυλάκισαν τη σύζυγο του Ναβάλνι -Τουλάχιστον 10.000 διαδήλωσαν σήμερα στη Μόσχα

Η ρωσική αστυνομία προφυλάκισε σήμερα τη Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.
Η σύλληψη έγινε σε μία διαδήλωση στη Μόσχα, όπως έγραψε η ίδια στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ενώ βρίσκονταν μέσα σε ένα όχημα της αστυνομίας

Η ρωσική αστυνομία προφυλάκισε σήμερα και την Λιούμποβ Σομπόλ, μία στενή σύμμαχο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου.
Η διαδήλωση οργανώθηκε ζητώντας την αποφυλάκιση του αναφερόμενου πολιτικού της αντιπολίτευσης, όπως ανέφερε ένας μάρτυρας του Reuters.
Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις σήμερα στη Μόσχα, ζητώντας την αποφυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με εκτιμήσεις μαρτύρων στο Reuters. Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές φέρονται να έχουν προφυλακίσει 863 ανθρώπους σε διαδηλώσεις υποστήριξης του Ναβάλνι που έγιναν σε όλη τη ρωσική επικράτεια, σύμφωνα με το OVD Info.

Μάλιστα διακοπές λειτουργίας έγιναν σήμερα στα δίκτυα παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ στη Ρωσία, καθώς η αστυνομία έλαβε σκληρά μέτρα για τους διαδηλωτές που στρέφονται κατά του Κρεμλίνου, σύμφωνα με τη σελίδα downdetector.ru, που παρακολουθεί τις εξελίξεις. Οι ρωσικές αρχές, μερικές φορές, προκαλούν παρεμβολές στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ώστε να γίνεται πιο δύσκολη η επικοινωνία μεταξύ των διαδηλωτών, αλλά και η προσπάθεια ανάρτησης βίντεο στο διαδίκτυο.

Η αστυνομία προφυλάκισε σήμερα περισσότερους από 350 ανθρώπους

Η αστυνομία προφυλάκισε σήμερα περισσότερους από 200 ανθρώπους στη ρωσική Άπω Ανατολή και στη Σιβηρία, καθώς οι διαδηλωτές αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και μία απαγόρευση που είχαν επιβάλλει οι αρχές, για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο, απαιτώντας την αποφυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Πηγή: iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Υποτροφίες σε σπουδαστές από τα μέλη Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αργύριος Αλεξάνδρου Ιωάννου και της συζύγου του Αριστέας»

Την 6η Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου στο Μπούρτζι, δόθηκαν από τα…

12 Ιανουαρίου 2024

Καρπενήσι: Πέθανε ξαφνικά 32χρονη νηπιαγωγός

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 32χρονη νηπιαγωγός στο Καρπενήσι, με την είδηση να σκορπίζει…

12 Ιανουαρίου 2024

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τη Σκιάθο από την Ολλανδία

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σκιάθου κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου συμμετείχε στην έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs 2024…

12 Ιανουαρίου 2024

Πραγματικότητα

«Πάμε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία κι η ελληνική πολιτεία δεν…

12 Ιανουαρίου 2024

Συνείδηση

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν αρνητικά το νομοσχέδιο για τα…

12 Ιανουαρίου 2024

Λάρισα: Προσποιήθηκε τον αστυνομικό, της ζήτησε 3.700 ευρώ και εκείνη τα πέταξε από το μπαλκόνι

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος Ελληνίδας και σχηματίστηκε δικογραφία σε…

12 Ιανουαρίου 2024