Κόσμος

Ρωσία: Ελληνας νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς της Μόσχας

“Σταθερή και μέτριας σοβαρότητας” παραμένει η κατάσταση του Έλληνα πολίτη, ο οποίος νοσηλεύεται στο κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς της Μόσχας «Κομμουνάρκα». Όπως έγινε χθες Σάββατο γνωστό από ρωσικές ιατρικές πηγές, ο Έλληνας ασθενής όταν επιδεινώθηκαν τα συμπτώματά του εισήχθη στο πρότυπο νοσοκομείο, που έγινε ευρέως γνωστό από την επίσκεψη του προέδρου Πούτιν προ ολίγων εβδομάδων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr ο ομοεθνής μας είναι παντρεμένος με Ρωσίδα πολίτη και ζει τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, είναι πιθανότατα κρητικής καταγωγής, όπως προδίδει το επίθετό του, το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά δεν μπορεί να κοινοποιηθεί χωρίς οικογενειακή συναίνεση.

Ενήμερος για την υπόθεση είναι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Νικόλας Κρίκος, ο οποίος βρίσκεται σε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς του συμπατριώτη μας και παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη της υγείας του. Οι έως τώρα επικοινωνίες επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες μας για «κατάσταση μέτριας σοβαρότητας, χωρίς ανάγκη χρήσης αναπνευστήρα».

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Ρωσία
Εν τω μεταξύ στη Ρωσία καταγράφεται για τρίτο συνεχές 24ωρο ρεκόρ κρουσμάτων και μάλιστα για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας αυτό ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των 10.000, για την ακρίβεια 10.633. Αντιθέτως ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία, που προστίθενται στη «μαύρη στατιστική» βαίνει μειούμενος, 58 ήταν οι νεκροί, που ανακοινώθηκαν επισήμως κατά το τελευταίο 24ωρο και συνολικά έχουν φθάσει τους 1280. Ξεπέρασαν επίσης τα 4 εκατ. οι Ρώσοι πολίτες, που έχουν υποστεί εξέταση για τον κορωνοϊό.

Ειδικοί αναλυτές προσπαθούν να εξηγήσουν την νέα έξαρση καταγεγραμμένων κρουσματων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η έξαρση πρέπει να συνδέεται με τη λανθασμένη έναρξη του συστήματος αδειών κυκλοφορίας, που είχε προκαλέσει πριν από 2 – 2,5 εβδομάδες μεγάλους και πολύωρους συνωστισμούς στις εισόδους των σταθμών του μετρό. Άλλοι ειδικοί εκτιμούν συμπληρωματικά ότι η αυξημένη καταγραφή κρουσμάτων δεν είναι απαραίτητο να συνδέεται με σοβαρή υποτροπή της νόσου, αλλά με την καλύτερη διάγνωσή της σε εκτεταμένα στρώματα της ρωσικής κοινωνίας, που ελέγχονται καλύτερα και με βελτιωμένα τεστ.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις ο Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σαμπιάνιν, ο οποίος επικρίνεται για τη λανθασμένη έναρξη του συστήματος αδειών κυκλοφορίας και προειδοποίησε με ενδεχόμενα αυστηρότερα μέτρα και μείωση των αδειών μετακίνησης αν διαπιστωθεί απώλεια του ελέγχου στην πορεία της επιδημίας. Στη Μόσχα υπάρχει έλεγχος της κυκλοφορίας έως τις 11 Μαίου, ενώ ο κυβερνήτης των περιχώρων της ρωσικής πρωτεύουσας Αντρέι Βαραμπιόφ ανακοίνωσε ότι από τις 12 του μηνός θα είναι στην περιφέρεια του υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το