Τοπικά

Ρομποτικοί κάδοι για τέσσερις μήνες στο Δήμο Βόλου

ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΣ-ΚΑΔΟΣ

Στην υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος ενοικίασης τριών ρομποτικών κάδων, για τέσσερις μήνες, αποφάσισε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Η δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 6000 ευρώ και όπως τόνισε ο δήμαρχος, μετά το διάστημα των τεσσάρων μηνών, θα εκτιμηθεί η λειτουργικότητα και η αποδοτικότητα του συστήματος προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη. Σοβαρές επιφυλάξεις για την επιλογή εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι, αν επιλεγεί ως μόνιμη λύση η τοποθέτηση ρομποτικών κάδων, η θα γίνεται μονοπωλιακά από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο της πολεμικής βιομηχανίας.
Ειδικότερα, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η υπηρεσία είχε δεχθεί στο παρελθόν περιβαλλοντικές και αισθητικές ενστάσεις για τους ρομποτικούς κάδους, ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι η προμήθεια θα γίνει από επιχειρηματία που ασχολείται με την πολεμική βιομηχανία.
«Εάν προχωρήσουμε σ’ αυτή την επιλογή, θα είμαστε για πάντα έρμαια του συγκεκριμένου προμηθευτή, αφού το καθεστώς διάθεσης είναι μονοπωλιακό», είπε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι η παράταξή του διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το εάν θα αποδειχτεί σωστή επιλογή.
Ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Τσαλούχας χαρακτήρισε τους ρομποτικούς κάδους “φρου-φρου και αρώματα”.
« Έχετε να πλύνετε τους κάδους απορριμμάτων κάτι μήνες και θέλετε να αγοράσετε ρομποτικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ντροπή σας», φώναξε ο Α. Μπεός και αποχώρησε από την αίθουσα.
Εκ μέρους των Δρόμων Συνεργασίας επισημάνθηκε από τον κ. Κανελλή ότι στο Βόλο δεν ακολουθείται το μοντέλο διαχωρισμού των απορριμμάτων στην πηγή.
Σημειώνεται ότι η χωρητικότητα κάθε ρομποτικού κάδου αντιστοιχεί στη χωρητικότητα 50 συμβατικών και εκτιμάται ότι η λειτουργία του συστήματος θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθαριότητας των περιφερειακών ενοτήτων. Ταυτόχρονα, θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ανθρωπίνων πόρων και καυσίμων, καθώς οι ρομποτικοί κάδοι δεν χρειάζεται να αδειάζονται κάθε μέρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το