Αθλητισμός

Η Ρώμη απέσυρε την υποψηφιότητά της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024

Η Ρώμη δεν θα είναι τελικά υποψήφια για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, όπως δήλωσε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζοβάνι Μαλάγκο.

Το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης επικράτησε στην άτυπη μάχη με την ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή και η ιταλική πόλη απέσυρε την υποψηφιότητά της για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Ο Μαλάγκο τόνισε πως έχει ήδη ενημερώσει την ΔΟΕ ενώ εξαπέλυσε «κεραυνούς» κατά της δημάρχου της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, κατηγορώντας την για δημαγωγία.

«Έγραψα μια επιστολή προς τη ΔΟΕ με την οποία διακόπτουμε την διεκδίκηση. Για να συνεχίσει έπρεπε να στηρίζεται σε τρία πόδια. Ένα από αυτά, όπως συμφωνεί και η συντριπτική πλειοψηφία του ιταλικού λαού, παύει να υφίσταται λόγω δημαγωγικών σκοπών. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε. Πιστέψτε με θα ήταν πολύ δύσκολο να μας κερδίσει οποιοσδήποτε και τώρα θα το πληρώσουμε ακριβά. Υπάρχει προηγούμενο.

Το Βανκούβερ αποσύρθηκε το 1974 από την διεκδίκηση των χειμερινών Αγώνων του 1980 και έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 για να του ανατεθούν Αγώνες. Είναι μία ζημιά εις βάρος του ιταλικού αθλητισμού», ανέφερε αρχικά ενώ δικαιολόγησε την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το 2019: «Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στη σύνοδο του 2019 στο Μιλάνο. Είναι το πρώτο βήμα για να επιστρέψουμε με πειστικότητα. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει από το 1966. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα».

Η δήμαρχος της Ρώμης, η οποία πρωτοστάτησε στην απόσυρση της ιταλικής πρωτεύουσας από την διεκδίκηση των Αγώνων θεωρώντας πως η ευημερία της πόλης θα ήταν για μικρό διάστημα και η διεξαγωγή των Αγώνων θα «γονάτιζε» τη Ρώμη μελλοντικά εκτοξεύοντας το χρέος της, βρέθηκε στο στόχαστρο του Μαλάγκο:«Η Ράτζι είναι ανεύθυνη. Δεν είναι πλέον ανεύθυνο να μιλήσω με ποσά. Η Ρώμη θα είχε στα χέρια της ένα δισεκατομμύριο επτακόσιες χιλιάδες δολάρια για την αναβίωσή της. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία μας. Δεν κάνω επίθεση στην παιδεία της. Θα έφερνα Ολυμπιακούς Αγώνες καθαρούς, με νόμιμες συμβάσεις. Θα κάναμε μία ομάδα με τρία αξιοσέβαστα ονόματα, τον γενικό εισαγγελέα αθλητισμού Ενρίκο Κατάλντι, τον αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Νέβιο Αλεσάντρι. Πλέον δεν θα γίνει τίποτα. Αποχωρούμε. Η Ολυμπιακή Επιτροπή αποχωρεί από τη Ρώμη. Αρκετά ασχολήθηκε μαζί της. Είναι ώρα να ασχοληθεί και με την υπόλοιπη Ιταλία».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το