Κόσμος

Ρολόι της αποκάλυψης: Σε 3 λεπτά καταστρέφεται ο κόσμος

ρολόι αποκάλυψης

Κατά δύο λεπτά προς τα εμπρός μετακινήθηκε ο λεπτοδείκτης του Ρολογιού της Αποκάλυψης, που συμβολίζει την επικείμενη καταστροφή του κόσμου και πλέον δείχνει «μεσάνυχτα παρά τρία λεπτά», όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες.

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» είναι έργο του Συμβουλίου Πυρηνικών Επιστημόνωνενός οργανισμού στον οποίο μετέχουν 18 Νομπελίστες- από το 1947 και συμβόλιζε την επικείμενη καταστροφή του κόσμου από τα πυρηνικά όπλα.

Η ώρα είναι πλέον 23:57, τόνισε η Κένετ Μπένεντικτ, πρόεδρος του Συμβουλίου που κρίνει «πολύ αυξημένη την πιθανότητα μιας παγκόσμιας καταστροφής εάν δεν ληφθούν γρήγορα μέτρα» για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τον τερματισμό της κούρσας των πυρηνικών όπλων.

Ο λεπτοδείκτης του ρολογιού είχε μετακινηθεί για τελευταία φορά στις 10 Ιανουαρίου 2012, όταν προχώρησε κατά ένα λεπτό. Τόσο κοντά στα «μεσάνυχτα» είχε βρεθεί ξανά μόνο το 1984, όταν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την τότε ΕΣΣΔ ήταν ιδιαίτερα τεταμένες.

«Σήμερα η ανεξέλεγκτη υπερθέρμανση του πλανήτη και η κούρσα των πυρηνικών όπλων, ως αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού των τεράστιων οπλοστασίων, αποτελούν την υπέρτατη και αδιαμφισβήτητη απειλή για την επιβίωση της ανθρωπότητας», τόνισε η Μπένεντικτ.«Οι ηγέτες του κόσμου δεν έδρασαν με την ταχύτητα που χρειαζόταν για να προστατεύσουν τους πολίτες από μια πιθανή καταστροφή», πρόσθεσε, εξηγώντας την απόφαση του Συμβουλίου να μετακινήσει προς τα εμπρός τους δείκτες του ρολογιού.

Πηγή:thetoc.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το