Πολιτισμός

«Το ρολόι» από το Εθνικό Θέατρο στο Μουσείο Τσαλαπάτα με ελεύθερη είσοδο

_DSC3874

Το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζοντας την επιτυχημένη παράσταση «Το ρολόι», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα, η παράσταση, που αναδείχθηκε από τον περσινό θεσμό της «Ανοιχτής Πλατφόρμας», στοχεύει να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και να ανιχνεύσει τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Επτά ηθοποιοί και ένας επί σκηνής μουσικός ζωντανεύουν τρεις από τις ανθρώπινες ιστορίες εγχώριου και ξένου φασισμού που περιγράφει ο Λουντέμης, άλλοτε σκύβοντας δημιουργικά στη μπρεχτική παράδοση και στο αφηγηματικό θέατρο, και άλλοτε υπηρετώντας με πάθος ένα αυθόρμητο σωματικό θέατρο, εκφραστικό και έντονα συγκινησιακό.

_DSC3887

Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πολυχώρου Τσαλαπάτα. Eιδικότερα:

  • Την Παρασκευή 15 Απριλίου (10:30), για σχολικές ομάδες Γυμνασίου-Λυκείου (κατόπιν συνεννοήσεως). Μετά το τέλος της παράστασης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριo εισαγωγής στην τέχνη του θεάτρου. Μέσω της ευφάνταστης διαδικασίας του θεατρικού παιχνιδιού, στόχος του εργαστηρίου είναι να λειτουργήσει ως έναυσμα, για τους νεαρούς θεατές, προκειμένου να θέσουν καίρια ερωτήματα σε σχέση με τον εαυτό τους, τον Άλλο αλλά και τη θέση τους στον κόσμο.
  • Το Σάββατο 16 Απριλίου (20:30), για γενικό κοινό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

_DSC3940

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή: Κωνσταντίνος Μπιμπής – Sui Generis

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη

Μουσική: Κώστας Γάκης

Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασσόπουλος

Μουσική και ηχητικά περιβάλλοντα: Στέφανος Τορτόπογλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή

Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Δώρα Βεστάρχη

Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου

Παίζουν: Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος, Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

Το ΠΙΟΠ ευχαριστεί την «Ιωλκός Αναπτυξιακή Ψυχαγωγική Α.Ε.» για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, Βόλος 383 34

Πληροφορίες: 24210 29844 | piop@piraeusbank.gr | www.piop.gr

_DSC4052

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το