Πολιτισμός

Η ροκ όπερα «Alexander the Great από το ΚΘΒΕ στις 23 Οκτωβρίου

Μ.Αλεξ. παράσταση

Η παραγωγή «Alexander the Great. Rock Opera» του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, με την οποία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επιχειρεί πρώτη φορά να απευθυνθεί στο διεθνές κοινό και την ομογένεια μέσα από τη διεθνή περιοδεία, ανεβαίνει στις 23 Οκτωβρίου, στο Βασιλικό Θέατρο, όπως αναφέρει το the TOC.

Η ιστορία, έτσι όπως παρουσιάζεται στη δίωρη μουσικοθεατρική παράσταση, αρχίζει στη Σαμοθράκη, ένα χρόνο πριν από τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου κατά τη διάρκεια των βακχικών Μυστηρίων συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του Ολυμπιάδα και ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος και ολοκληρώνεται με το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα, 33 χρόνια αργότερα. Ποιος, όμως, ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία και επηρέασε τον πολιτισμό εκατομμυρίων ανθρώπων; Πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τη ζωή του;

Η όπερα στοχεύει «…με σύγχρονο ήχο και μουσική, να μας φέρει κοντά στον δυναμισμό, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου….»

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Βούρο, ο οποίος συνυπογράφει με τον Κ. Αθυρίδη τη σκηνοθεσία, η προετοιμασία της παράστασης αλλά και η συνεργασία με ατζέντηδες και παραγωγούς του εξωτερικού θα είναι μια τεράστια εμπειρία που θα προστεθεί στο «δισάκι» του δυναμικού του ΚΘΒΕ. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε και ο ίδιος «κύριο μέλημα της Διοίκησης και της δικό μου είναι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος να βγει στο εξωτερικό με αυτήν την παραγωγή εκ του ασφαλούς. Εννοώ, οικονομικά, να μην γυρίσει τραυματισμένο γιατί δεν έχει τέτοια περιθώρια».

«Παράσταση ειδικού σκοπού»

Το έργο παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους. Έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και δεκαπέντε λεπτά και συμμετέχουν δεκαμελής ορχήστρα μία ομάδα τριάντα ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών.

Όσο για τα 280 εισιτήρια των 100 ευρώ, ο Γιάννης Βούρος είπε ότι είναι ένα κάλεσμα σε όσους μπορούν να στηρίξουν μια «παράσταση ειδικού σκοπού», όπως την χαρακτήρισε, δίνοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα και σε ευπαθείς ομάδες της πόλης, να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν ένα σπουδαίο θέαμα (εκτός από τις 4 παραστάσεις από 23-26 Οκτωβρίου, θα δοθούν άλλες δύο παραστάσεις στις 29 και 30 Οκτωβρίου ειδικά για ΑΜΕΑ και ανέργους).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το