Ελλάδα

Ρόδος: Ανενόχλητος έφυγε Αυστριακός τουρίστας με αρχαία αντικείμενα

Ένας Αυστριακός τουρίστας φαίνεται πως ανενόχλητα στις διακοπές του στην Ρόδο το 2019, έφυγε για τη Στουτγάρδη με αρχαία αντικείμενα στην κατοχή του. Μάλιστα, όπως λέει η «Δημοκρατική, ο Αυστριακός απέστειλε τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο ανέφερε ότι μέλος της οικογένειάς του βρήκε, κατά τις κοινές θερινές τους διακοπές, θραύσματα ενάλιων αρχαιοτήτων σε παραλιακή περιοχή του νησιού, τις οποίες μετέφερε στη χώρα του μέσω του Αεροδρομίου της Ρόδου, χωρίς να τον εμποδίσουν, όπως ισχυρίζεται, οι τελωνειακές αρχές, στις οποίες τα υπέδειξε και ούτε οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες ενημερώθηκαν.

Ο Αυστριακός μάλιστα διατείνεται ότι υπήρξε δήλωση της πρόθεσης εξαγωγής των αντικειμένων στο Τελωνείο του αερολιμένα της Ρόδου πλην όμως κρίθηκε ότι δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια.

Υποστηρίζει, συγκεκριμένα, ότι του είπαν ότι δεν υφίσταται κάποια απαγόρευση καθώς και οι δύο χώρες είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα όπως αναφέρει στο μήνυμά του, κάλεσαν τότε την αστυνομία και οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν τα αρχαία προέρχονται από ανασκαφή, εκείνος αρνήθηκε και ακολούθως τον άφησαν να τα μεταφέρει.

Κοινοποίησε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων φωτογραφίες των αρχαίων για εκτίμηση.

Την υπόθεση εξετάζει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου κατόπιν αναφοράς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν κληθεί σε κατάθεση 4 αστυνομικοί αν και από την μέχρι τώρα πορεία της έρευνας και τις καταθέσεις εκπροσώπων εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου που παραλαμβάνουν αποσκευές ουδείς θυμάται κάτι για το συγκεκριμένο καταγγελλόμενο συμβάν.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το