Τοπικά

Ρήξη δημάρχου Αλμυρού με διευθυντή του Δήμου- Ελέγχεται για 15 παραπτώματα – «Έχω στοχοποιηθεί» απαντά ο ίδιος  

 

KARAZOYPHS

Σε ανοιχτή ρήξη με τον διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού Χ. Καραζούπη, βρίσκεται η δημοτική αρχή, που προωθεί την απόλυσή του από το δημόσιο. Χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, έγινε γνωστό, χωρίς να δοθεί καμία γραπτή εισήγηση στους εκπροσώπους των παρατάξεων, ότι ελέγχεται για 15 πειθαρχικά παραπτώματα και ανατέθηκε η υπόθεση σε δικηγόρο προκειμένου να ερευνήσει εάν μπορεί ο Δήμος να κινηθεί εναντίον του και ποινικά.

Ο δήμαρχος αρνήθηκε χθες να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των παραπτωμάτων που έχει συντάξει, αλλά όπως έγινε γνωστό μεταξύ άλλων τον κατηγορεί και για παλιές υποθέσεις, όπως η δημιουργία πυροφυλακίου στην  Όθρυ από την εθελοντική οργάνωση Εν Δράσει, αλλά και για το γεγονός ότι αρνήθηκε να δώσει άδεια σε ιχθυοτροφείο, τις εγκαταστάσεις του οποίου έκρινε παράνομες, με την ιδιότητα του δημοτικού υπαλλήλου. Επίσης κατηγορείται από την δημοτική αρχή ότι ως προϊστάμενος στο  ΚΕΠ δεν υπέγραφε ο ίδιος αλλά μια εθελόντρια της εθελοντικής οργάνωσης.

Στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή ο υπάλληλος βρήκε υποστηρικτές στα πρόσωπα των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, με τον τέως δήμαρχο κ. Χατζηκυριάκο να τονίζει πως δεν αντιλήφθηκε για ποιους ακριβώς λόγους κατηγορείται ο υπάλληλος καθώς αυτοί δεν εξηγήθηκαν.

«Προσωπικά δεν γνωρίζω γιατί έχω στοχοποιηθεί. Ακολουθώ τη νομιμότητα ως υπάλληλος σε κάθε βήμα. Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που γνωρίζει τους Νόμους και τη λειτουργία του Δήμου να έχει τόσα πειθαρχικά παραπτώματα;», αναρωτήθηκε ο ίδιος και είπε πως θα το «παλέψει» δικαστικά σε όποιο διοικητικό επίπεδο χρειασθεί.

Χθες αποφασίστηκε να διερευνηθεί και το ενδεχόμενο να στραφεί ο Δήμος νομικά εναντίον της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ κ. Θάλειας Στάχτου για παρακώλυση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου καθώς μαζί με άλλα μέλη του Συλλόγου είχαν διαμαρτυρηθεί σε συνεδρίαση, μετά από καταγγελίες εργαζομένων.

Και οι δύο υποθέσεις λαμβάνουν διαστάσεις στον Αλμυρό καθώς ήδη και ο διευθυντής Οικονομικών έχει απευθυνθεί σε δικηγόρο για να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις, ενώ η αντιπολίτευση μιλά για «δίωξη καθώς δεν είναι αρεστός στη δημοτική αρχή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το