Τοπικά

Ρινγκ το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου: Ο Δ. Λιβογιάννης κινήθηκε απειλητικά σε βάρος Οικονόμου-Λαμπρινίδη 

Απειλητικά κατά της Νατάσας Οικονόμου, την ώρα που εκείνη είχε έντονο διαπληκτισμό με την οικογένεια Καντόλα, κινήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Δ. Λιβογιάννης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Τον συγκράτησαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
“Τι έγινε εδώ, θα μας δείρετε. Τι πράγματα είναι αυτά”, είπε αιφνιδιασμένη η Νατάσα Οικονόμου και ο Φώτης Λαμπρινίδης του φώναξε “κάτσε κάτω “.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Λαμπρινίδη, ο Δ. Λιβογιάννης του φώναζε “βγες έξω να σε πλακώσω”.
Αμέσως μετά, οι Νατάσα Οικονόμου και Φώτης Λαμπρινίδης μετέβησαν στον Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να κάνουν δήλωση συμβάντος για απειλή και εξύβριση σε βάρος τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά την αθώωσή του ζήτησε να τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δ. Καντόλας και η κόρη του Βιολέττα σε έξαλλη κατάσταση κατηγορούσε τη Νατάσα Οικονόμου για την παραπομπή του πατέρα της στη δικαιοσύνη.
“Δεν σας παραπέμψαμε εμείς. Εμείς βρήκαμε ένα έλλειμμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και καταθέσαμε τα στοιχεία στην εισαγγελία» (για την υπόθεση του ελλειμματικού ταμείου στον δήμο Αισωνίας), είπε η κ. Οικονόμου και όταν η σύγκρουση συνεχίστηκε η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να μοιάσει ποτέ κανείς στην οικογένεια Καντόλα, ενώ δήλωσε πως στο Εφετείο που έγινε πρόσφατα ο Δ. Καντόλας που αρχικά είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια, παρακαλούσε ανθρώπους να μην μιλήσουν.


Ο Γ. Μουλάς που αρχικά καλωσόρισε τον Δ. Καντόλα στο δημοτικό συμβούλιο επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που κατέγραφαν τα γεγονότα της δίωξής του λέγοντας πως οι δημοσιογράφοι λοιδορούν έντιμους ανθρώπους.

-Καντόλας: Ντρέπομαι για την κατάντια αυτού του συμβουλίου. Ντρέπομαι για αυτόν που παρακαλάει να γίνει σύμβουλος στη θέση μου. Το μόνο που δεν δέχομαι είναι να βάζουν στο στόμα τους το όνομα το δικό μου. Η κ. Οικονόμου ξέρετε γιατί κατέβηκε υποψήφια στη Νομαρχία; Για να μην υπηρετήσει στη Σκόπελο (ως εκπαιδευτικός).
-Οικονόμου: Δεν καταλαβαίνω τι λέτε, δεν καταλαβαίνω την άρθρωση σας και δεν με ενδιαφέρει. Δεν είναι αυτή η διαδικασία.
-Καντόλας: Με στείλατε κατηγορούμενο γιατί σας πόνεσε που πήρα 75% στο Διμήνι και το Σέσκλο.

Βιολέτα Καντόλα (απαντώντας στον Φώτη Λαμπρινίδη που της ζήτησε να σταματήσει να παρεμβαίνει): Δεν ντρέπεσαι που πήρες ένα κανονάκι από το Ωδείο στο σπίτι για το γιό σου και μιλάς κιόλας.
Λαμπρινίδης: Αν τολμάτε πέστε το στο μικρόφωνο.
Βιολέτα Καντόλα: Έγγραφο δείχνει ότι ο Λαμπρινίδης πήρε κανονάκι σπίτι και δεν είπε τίποτα. Την Βιολέττα Καντόλα υποστήριξε ο Α. Μπέος λέγοντας ότι τολμάει να πει την αλήθεια και αποκάλεσε τον Φώτη Λαμπρινίδη ξεφτιλισμένο.
Λαμπρινίδης: Όλα θα ακολουθήσουν την νόμιμη οδό. Εγώ έχω χαρτιά για να αποδείξω ότι λέτε ψέματα. Η κυρία Καντόλα τι έχει;
Στεφόπουλος: Εχετε υπογράψει σύμβαση με τον ΔΟΕΠΑΠ για να πάρει ο γιος σας το κανονάκι δωρεάν. Ντροπή σου. Δέκα ευρώ δεν πλήρωσες…
-Λαμπρινίδης: Με εσάς όλα θα τα λύσει η δικαιοσύνη.

Εκείνη την ωρα αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι κ.κ. Πατσιαντάς και ο Κλημόπουλος
Λαμπρινίδης: Εμείς ευχόμαστε να είστε όλοι καλά, αλλά μην μιλάς για τον δήμο γιατί την πάτησες χοντρά (απευθυνόμενος στον Δ. Καντόλα).
Μπέος: Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας άνθρωπος που έχει βιώσει μια ταλαιπωρία και μία αδικία, και φτάνει στο τέλος να δικαιώνεται, να έρχονται άνθρωποι σαν αυτόν τον ξεφτίλα (Λαμπρινίδη). Δεν έχεις ήθος ξεφτιλισμένε
Λαμπρινίδης: Εσύ πρώτα θα απαντήσεις στον Καραπαπά αν τολμάς και μετά σε εμένα.
Μπέος: Δεν έχει ίχνος ηθικής. Μιλάμε για ξεφτίλα… Αντί να πει μπράβο στον Καντόλα, συνεχίζει να τον μειώνει

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κ. Οικονόμου λέγοντας πως η οικογένεια Καντόλα έχει μένος αδικαιολόγητο εναντίον της πρώην δημοτικής αρχής: “Έχουν μένος εναντίον μας χωρίς να το δικαιολογούν. Ο κ. Καντόλας ψάχνει να βρει εξιλαστήρια θύματα. Εμείς δεν παραπέμψαμε κανέναν. Βρέθηκε τεράστιο έλλειμμα στον Δήμο Αισωνίας, όπου ήταν πρώην Δήμαρχος, και έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαδικασία. Είναι ψέμα ότι βρέθηκαν σφραγίδες του Δήμου σε εργολάβο που ήταν φυλακή;
Τότε ο Δ. Λιβογιάννης σηκώθηκε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον της Νατάσας Οικονόμου και του Φ. Λαμπρινίδη, ενώ τον συγκράτησαν Μιτζικός, Σκλιάς και Ζέρβας. Αμέσως μετά οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης” αποχώρησαν από την αίθουσα.

Βιολέτα Καντόλα: Η Νατάσα Οικονόμου σηκώθηκε και έφυγε γιατί δεν ήθελε να παραδεχθεί ότι αν απομάκρυναν από την αρχή τον ταμία, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Αλλά ήταν ομοϊδεάτης τους στο ΠΑΣΟΚ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το