Τοπικά

Ρημάζουν αθλητικός χώρος – πάρκο στη Ν. Ιωνία (photos)

Σκουριάζουν και ρημάζουν οι εγκαταστάσεις και τα αθλητικά όργανα, που βρίσκονται στον ελεύθερο χώρο, πίσω από το Νεκροταφείο Νέας Ιωνίας, επί της οδού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ενώ εικόνα εγκατάλειψης με τα χόρτα να έχουν φτάσει το μισό μέτρο, παρουσιάζει και το πάρκο, που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο, στη συμβολή με τη Φυτόκου.

 

Κατεστραμμένα παγκάκια υπάρχουν τουλάχιστον σε δυο σημεία μέσα σε θεριεμένα χόρτα και σκουπίδια

Χαλασμένα παγκάκια και πεταμένα σκουπίδια στους δυο χώρους συνθέτουν μια απαράδεκτη εικόνα, με τους περιοίκους να διαμαρτύρονται και να ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές, προκειμένου τόσο ο αθλητικός χώρος, όσο και το πάρκο να καταστούν χρηστικά.
Ο τσιμεντένιος αθλητικός χώρος, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το παλιό Νεκροταφείο στη Ν. Ιωνία, παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης, καθώς πέρα από τη διάβρωση που έχει υποστεί σε μεγάλο βαθμό το δάπεδο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με τραυματισμό τα μικρά παιδιά, που παίζουν καθημερινά εκεί, τα όργανα που έχουν απομείνει, σκουριάζουν και έχουν καταστραφεί.
Στις δυο μπασκέτες που υπάρχουν στο τσιμεντένιο γήπεδο, από τη μια λείπει ένα μεγάλο κομμάτι και σε ένα άλλο σημείο είναι σπασμένη, με αποτέλεσμα να είναι στην ουσία άχρηστη για παιχνίδι, ενώ και η δεύτερη εμφανίζει σημάδια φθοράς.

Τα μοναδικά όργανα που υπάρχουν είναι μονόζυγα, τα οποία στο πέρασμα του χρόνου έχουν σκουριάσει και έχουν βαφτεί πολλές φορές για να καλυφτούν τα προβληματικά σημεία

Στον παρακείμενο, με το γήπεδο μπάσκετ, χώρο, τα μοναδικά όργανα που υπάρχουν, είναι μονόζυγα, τα οποία στο πέρασμα του χρόνου έχουν σκουριάσει και έχουν βαφτεί πολλές φορές, για να καλυφτούν τα προβληματικά σημεία.
«Αυτές δεν είναι αθλητικές εγκαταστάσεις για παιδιά, αλλά ένα ρημαγμένος και εγκαταλειμμένος τσιμεντένιος χώρος, που δεν προσφέρεται για άθληση. Πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι στον Δήμο Βόλου να στρέψουν το βλέμμα τους και στη γειτονιά μας και να μετατρέψουν αυτό τον χώρο σε κυψέλη αθλοπαιδιών», ανέφεραν χαρακτηριστικά περίοικοι.

 
Στην προαναφερόμενη εικόνα, έρχονται να προστεθούν τα σκουπίδια, που βρίσκονται πέριξ του αθλητικού χώρου, καθώς και τα κατεστραμμένα παγκάκια, τουλάχιστον σε δυο σημεία, μέσα στα θεριεμένα χόρτα.

Το παρακείμενο μεγάλο πάρκο εμφανίζει επίσης σημάδια εγκατάλειψης, καθώς έχει στην κυριολεξία χορταριάσει σε κάθε γωνιά του

 

Πάρκο μέσα στα χόρτα

Λίγα μέτρα μακριά από τον αθλητικό χώρο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Φυτόκου, βρίσκεται ένα μεγάλο συνοικιακό πάρκο, το οποίο, επίσης, εμφανίζει σημάδια εγκατάλειψης, καθώς έχει στην κυριολεξία χορταριάσει σε κάθε γωνιά του.
«Δεν είναι εικόνα αυτή για πάρκο. Ο καιρός «άνοιξε» και ακόμη να έρθουν από την Υπηρεσία Πρασίνου, για να κόψουν τα χόρτα και να περιποιηθούν το πράσινο. Θέλουμε να βγούμε μια βόλτα με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, αλλά παντού υπάρχουν χόρτα και σκουπίδια. Δέντρα έχουν ξεραθεί από τη φετινή παγωνιά, αλλά ακόμη να τα κλαδέψουν», επισήμαναν χαρακτηριστικά περίοικοι.
Να αναφερθεί ότι στον χώρο του πάρκου υπάρχουν χαλασμένα παγκάκια, ενώ στα πλακάκια του δαπέδου του, έχουν αναγραφεί διάφορα συνθήματα, που κάνουν ακόμη περισσότερο αντιαισθητική την εικόνα του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το