Ελλάδα

Ρήγας: Εχουμε θετικούς δείκτες στην οικονομία

Π. ΡΗΓΑΣ ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Επιμένουμε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με αμοιβαίο και ειρηνικό τρόπο, γιατί είναι προς όφελος των λαών. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση συζητάει και η ελληνική κυβέρνηση αυτές τις μέρες…».

Αυτά ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής, τις επαφές του πρωθυπουργού στη Σμύρνη και τη στάση της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.
Σχετικά με τη μεταφορά των προσφύγων προς την Ειδομένη και για την πώληση ψεύτικων εισιτηρίων, ο κ. Ρήγας είπε ότι όλα αυτά είναι καταδικαστέα, και στηλίτευσε την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου: «Θέλω να πιστεύω πως αυτό το φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο και πως η ελληνική Πολιτεία θα λάβει αυστηρά μέτρα. Αυτά τα περιστατικά πρέπει να γνωστοποιούνται ώστε να αποδίδονται ευθύνες», είπε και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και με την απόφαση της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής τονίζει πως πρέπει να τιμωρούνται όσοι επιδίδονται σε έκνομες ενέργειες οι οποίες ενισχύουν την ακροδεξιά ρητορεία».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τηρήσει όλα όσα προέβλεπε η συμφωνία, «έχουμε δώσει μάχη για όσα πιστεύαμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε και κάνουμε προσπάθεια με το παράλληλο πρόγραμμα, να απαλύνουμε την δύσκολη κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα». «Έχουμε θετικούς δείκτες στην οικονομία», επισήμανε, για να προσθέσει ότι «η συζήτηση για το χρέος θα ανοίξει, ανεξάρτητα των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε ή της σκληρής στάσης του ΔΝΤ». «Η ελληνική οικονομία πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης», είπε. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και πως οι δανειστές δεν έχουν λόγω να επιμένουν σ ‘αυτό εφόσον έχουμε καλύψει το δημοσιονομικό κενό που προέβλεπε η συμφωνία.

Τέλος, σχετικά με επιθέσεις αγροτών και τις κοινωνικές αντιδράσεις για το ασφαλιστικό, ο κ. Ρήγας, ανέφερε ότι «υπήρξαν κάποιες επιθέσεις από μια ολιγομελή ομάδα αγροτών, οι οποίοι είχαν άλλα κίνητρα», για να τονίσει ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι σε καλύτερη κατεύθυνση απ’ ό,τι τα προηγούμενα”.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το