Οικονομία

Reuters: Οργή πιστωτών με απροθυμία Αθήνας να δώσει στοιχεία

B
Οργή των εταίρων και πιστωτών της Ελλάδας από την άρνηση της Αθήνας να δώσει περισσότερα στοιχεία για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group αποκαλύπτει με δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Όπως τονίζει στο άρθρο, η Αθήνα επιμένει πως οι συζητήσεις θα κλιμακωθούν στην πενταμερή Σύνοδο Κορυφής αύριο στις Βρυξέλλες.
“Για πολλούς η τηλεδιάσκεψη αυτό το απόγευμα ήταν κάτι σαν την τελευταία σταγόνα”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Επισημαίνεται πως η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group είχε ως στόχο να παρασχεθεί ανανέωση ενημέρωσης για την κατάσταση της Ελλάδας “που ξεμένει από χρήματα και χρόνο, ώστε να γίνει διαπραγμάτευση και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να ξεμπλοκάρουν δάνεια τα οποία θα αποτρέψουν πιθανή πτώχευση”.
Το δημοσίευμα εν συνεχεία επικαλείται τρεις πηγές με γνώση του θέματος που δήλωσαν πως αντί για ενημέρωση, ένας Έλληνας αξιωματούχος τους είπε πως αυτά τα θέματα θα συζητηθούν από τον πρωθυπουργό με τους ηγέτες της Ευρώπης στη σύνοδο των Βρυξελλών.
Δυο πηγές υποστήριξαν ότι ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχε στη σύντομη τηλεδιάσκεψη δήλωσε πως η ελληνική άρνηση να δώσει ενημέρωση στους πιστωτές ήταν σαν να “ιππεύεις ένα νεκρό άλογο” ενώ ο ίδιος φέρεται να είπε ότι οι συζητήσεις δεν καταλήγουν πουθενά.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μάλιστα δηλώνουν στο άρθρο ότι δεν καταλαβαίνουν σε τι ελπίζει η Ελλάδα μεταφέροντας τις συζητήσεις στη σύνοδο κορυφής, όπου η χώρα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα και μπορεί να συζητηθεί μόνο στο περιθώριο και υπό ευρύτερους πολιτικούς όρους.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι ηγέτες της ΕΕ δεν μπορούν να προσφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα τίποτα περισσότερο απ’ ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Αθήνα θα πρέπει να στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις που παρά τη μεγάλη διστακτικότητά της, η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το