Οικονομία

Reuters: Ο αγώνας για τη συμφωνία ξεκινά την Δευτέρα σε… άγνωστο γήπεδο

dnt

Μετ’ εμποδίων ξεκινά πιθανότατα τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση για το τρίτο πρόγραμμα, καθώς δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα με το πού θα γίνονται οι επαφές των υπουργών με τους τεχνοκράτες της τρόικας.

Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων αναμένεται στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά την χθεσινή αποστολή του αιτήματος στο ΔΝΤ για μια νέα δανειακή διευκόλυνση, η οποία επιβεβαιώθηκε και από το Ταμείο.
Αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι οι διαβουλεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα μετά την επίλυση κάποιων ζητημάτων. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει τους εκπροσώπους των δανειστών μακριά από υπηρεσίες της κυβέρνησης. “Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το γενικό λογιστήριο του κράτους”, είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «εάν η συμφωνία αναφέρει ότι αυτοί θα πρέπει να επισκεφθούν ένα υπουργείο, θα πρέπει να το δεχθούμε».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι τεχνοκράτες θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, κατόπιν δικού τους αιτήματος, όπου θα γίνονται οι συναντήσεις με την ελληνική αντιπροσωπεία, της οποίας θα προΐσταται ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκης.
Στόχος, πάντως, της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου ώστε να πληρωθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας χωρίς να αναγκαστεί να λάβει νέα δάνειο- γέφυρα από τους δανειστές.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το