Κόσμος

Reuters: F-16 προσπάθησαν να καταρρίψουν τον Ερντογάν στον αέρα

Νέα στοιχεία για τις δραματικές ώρες του πραξικοπήματος φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το Reuters, το οποίο γράφει πως δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες πλησίασαν και «παρενόχλησαν» το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν πίσω στην Κωνσταντινούπολη από τις διακοπές του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ως πηγή πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο, τα αεροσκάφη είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ τους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο. «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ… αυτό είναι ένα μυστήριο», δηλώνει η πηγή.

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα». «Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Επισημαίνεται πως οι πραξικοπηματίες, γνωρίζοντας ότι ο Ερντογάν παραθέρισε στο Μαρμαρίς, βομβάρδισαν το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, όμως ο Τούρκος πρόεδρος είχε προλάβει να φύγει με το προεδρικό αεροσκάφος.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το