Οικονομία

Reuters: «Δύσκολη» μια απόφαση της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

evrw

Oι ελληνικές τράπεζες δεν αναμένεται να λάβουν το «πράσινο φως» για να ανακτήσουν την πρόσβαση στην φθηνή χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αυτήν την εβδομάδα μετά το αδιέξοδο ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι ελληνικές τράπεζες ελπίζουν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα αποφασίσει αύριο αν θα αρχίσει και πάλι να αποδέχεται ως collateral τα κρατικά ελληνικά ομόλογα. Η απόφαση αυτή θα έδινε στις ελληνικές τράπεζες πρόσβαση στις εβδομαδιαίες δημοπρασίες της ΕΚΤ, όπου τα τραπεζικά ιδρύματα μπορούν να δανειστούν με μηδενικά επιτόκια.
Ωστόσο οι πηγές του Reuters ανέφεραν πως η ΕΚΤ δεν αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» στις 2 Ιουνίου, μετά τις αντιστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή ορισμένων από τα επιπρόσθετα μέτρα.
Μια πηγή υποστήριξε πως το waiver (εξαίρεση) θα επανέλθει μόνο όταν δώσουν την έγκριση οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης. Οι υφυπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης (EwG) αναμένεται να συναντηθούν ξανά την επόμενη εβδομάδα για να προετοιμάσουν την συνάντηση του Eurogroup αργότερα τον Ιούνιο, όπου μπορούν να ληφθούν αποφάσεις.
Η ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο Reuters.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το