Οικονομία

Reuters: Αρχίζει η διαδικασία πώλησης του Χίλτον

hilton

Αρχίζει η διαδικασία πώλησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτριας του Χίλτον της Αθήνας, από την Alpha Bank, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

H τράπεζα, η οποία κατέχει το 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, θέτει ως προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος την 11η Μαρτίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σύμβουλος πώλησης θα είναι η Citi.Με την πώληση της Ιονικής Ξενοδοχειακής, η κεφαλαιοποίηση της οποίας αποτιμάται στα περίπου 106 εκατ. ευρώ βάσει της τελευταίας τιμής κλεισίματος (8,13 ευρώ), η Alpha Bank στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση. Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι ελληνικές τράπεζες μετά την κεφαλαιοποίηση έχουν συμφωνήσει να μην πωλούν βασικές τραπεζικές δραστηριότητες αλλά τη συμμετοχή τους σε περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Θεόδωρος Γιατράκος, επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της Citi σε Ελλάδα και Κύπρο ηγείται των διαπραγματεύσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορά μεμονωμένα ή ως επενδυτικές κοινοπραξίες.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το