Πολιτισμός

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στις Σταγιάτες

Την πρώτη μουσική εκδήλωση για το 2020 διοργανώνει η Α.Π.Ο.Δράσης σήμερα Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στις 19.30 στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Σταγιατών (είσοδος ελεύθερη). Έργα για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο σε διάφορους συνδυασμούς θα παρουσιάσουν τρεις εξαίρετοι μουσικοί, στις Σταγιάτες.

Η Ελευθερία Φραγκουδάκη (φλάουτο), ο Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο) και η Κάτια Τζιουμάκη (πιάνο) θα ερμηνεύσουν έργα των Malcom Arnold, Leo Weiner, Mariano Obiols, Philippe Gaubert, J.S. Bach και Armando Ghidoni, για φλάουτο και πιάνο, για κλαρινέτο και πιάνο και για τρίο φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο.
Η Ελευθερία Φραγκουδάκη γεννήθηκε στον Βόλο το 1975. Ξεκινά τις σπουδές της στο φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου με καθηγήτρια την Ιφιγένεια Σπηλιοτοπούλου. Με την ίδια καθηγήτρια συνεχίζει στο ωδείο Αtheneuam, όπου αποκτά το πτυχίο της. Συνεχίζει στην τάξη της Στέλλας Γαδέδη έως το δίπλωμα, το οποίο αποκτά το 2003 με βαθμό άριστα παμψηφεί. Παρακολουθεί σεμινάρια πάνω στην τεχνική του φλάουτου, καθώς και τα εργαστήρια στο Χόρτο Πηλίου με τη συμμετοχή στις συμφωνικές ορχήστρες του φεστιβάλ υπό τη διεύθυνση του Γ. Χατζηνίκου. Στην καλλιτεχνική της πορεία προσμετρά εμφανίσεις ως μουσικός ορχήστρας και συνόλων. Από το 1993 είναι μέλος της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου. Η επαγγελματική της πορεία στη διδασκαλία φλάουτου ξεκινά το 2000, ενώ το 2005 ξεκινά την τάξη της στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.

Ο Στέλιος Κοτρώτσιος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Σε ηλικία 12 ετών άρχισε κλαρινέτο και το 1995 αποφοίτησε με δίπλωμα με άριστα παμψηφεί από την τάξη του Κοσμά Παπαδόπουλου στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων κλαρινέτου, καθώς και μουσικής δωματίου. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συνεργάστηκε με σύνολα μουσικής δωματίου σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Είναι μέλος των συνόλων «Ενωδεία», «Αντιθέσεις», «Ο ήχος ως έχει» και τακτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Επί σειρά ετών δίδαξε σε διάφορα ωδεία και μουσικά σχολεία. Από το 1997 είναι καθηγητής της τάξης κλαρινέτου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Η Κάτια Τζιουμάκη γεννήθηκε στον Βόλο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό και στο Ελληνικό Ωδείο στην Αθήνα σε ηλικία επτά ετών και κατόπιν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Είναι επίσης διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού, πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στο πιάνο, τραγούδι, διεύθυνση ορχήστρας, το μουσικό θέατρο κ.ά. Από το 2001 έως το 2010 σπούδασε στη Γαλλία αποκτώντας ανώτατο δίπλωμα πιάνου, ανώτατο δίπλωμα μουσικής δωματίου, πτυχίο μουσικολογίας και πήρε τον τίτλο του διδάκτορος του τμήματος Μουσικής. Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας και έχει ολοκληρώσει πανεπιστημιακό μεταπτυχιακό κύκλο πάνω στις επιστήμες της εκπαίδευσης. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Το 2013-14 έλαβε μέρος στη θεατρική-μουσική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου «Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φ. Γκ. Λόρκα και από το 2010 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τζορτζ Μάικλ: Σαν σήμερα πέθανε – Ο σταρ που έκρυβε ότι ήταν γκέι, έκανε 25 απόπειρες αυτοκτονίας και εθίστηκε σε ουσίες

Ο Τζορτζ Μάικλ έχει συνδεθεί άρρηκτα με την περίοδο των Χριστουγέννων, τόσο για το «Last…

25 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στα Βριλήσσια: «Το αμάξι κόπηκε στα δύο» λένε αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος

«Ακούστηκε σαν έκρηξη. Το αμάξι κόπηκε στα δύο», λένε αυτόπτες μάρτυρες από το θανατηφόρο τροχαίο…

25 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Στο γραφείο τελετών η σορός του – Υποβασταζόμενες η σύζυγος και η κόρη του – Δείτε βίντεο

Σε γραφείο τελετών απέναντι από τα κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης έφτασε…

25 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός 78χρονος σε μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων – Έπεσε πάνω και σε τρίτο όχημα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα (25.12.2023) περίπου στις 5:29 το πρωί στο 53ο χιλιόμετρο της ΕΟ…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες, μπήκαν σε σπίτι να πουν τα κάλαντα και «άρπαξαν» το χρηματοκιβώτιο!

Τρεις άγνωστοι δράστες ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες εισέβαλαν χθες το πρωί, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου σε μεζονέτα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Βγήκαν μαχαίρια σε νυχτερινό κέντρο των Τρικάλων

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε ξημερώματα Χριστουγέννων στο κέντρο των Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Trikalanews.gr, σήμερα…

25 Δεκεμβρίου 2023