Κόσμος

Ρέντσι: Δεν το πίστευα ότι με μισούν τόσο

«Δεν το πίστευα ότι με μισούν τόσο». Αυτό είπε ο Ματέο Ρέντσι στους δικούς του ανθρώπους, λίγα λεπτά μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την Corriere della Sera.

«Έκανα ότι έπρεπε να κάνω. Πρότεινα μια δίκαιη μεταρρύθμιση. Πάλεψα ενάντια στην πιο αηδιαστική κάστα. Αν δε με θέλουν, θα φύγω με την συνείδησή μου ήσυχη» εκμυστηρεύτηκε ο πικραμένος Ρέντσι, μιλώντας για «αποσταγμένο, καθαρό μίσος». Φυσικά αναφερόταν στην μειοψηφία του Δημοκρατικού Κόμματος, χάρη στην οποία, «τώρα ο Μπέπε Γκρίλο νιώθει ήδη πως είναι στην κυβέρνηση». Μια μαχαιριά στον Ντ’ Αλέμα, τον Μπερσάνι και τους συντρόφους του.

Αλλά ο Ρέντσι είναι επίσης θυμωμένος με τους υποστηρικτές του «Όχι»: Θέλω να τους δω, δεν έχουν έναν εναλλακτικό ηγέτη και δεν έχουν πρόγραμμα, είχαν μόνο έναν κοινό εχθρό. Ενώθηκαν μόνο για να με πολεμήσουν, η ουσία της συνταγματικής μεταρρύθμισης δεν τους ένοιαζε». Ο πρώην πρωθυπουργός σκέφτεται ακόμη και την αποχώρηση από την γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος, η απογοήτευσή του είναι μεγάλη. «Τώρα βρισκόμαστε σε τέλμα. Η Ιταλία έχει καταδικαστεί σε παράλυση και δεν θα τα καταφέρει».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το