Τοπικά

Ρεκόρ με 22 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρη στη Θεσσαλία – Μόνο ένα στον Βόλο

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, καταγράφηκαν συνολικά 22 κρούσματα, εκ των οποίων μόνο ένα εντοπίστηκε στην περιοχή του Βόλου. Πρόκειται για στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (27/09/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία:

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19.
Τα 2 κρούσματα αποτελούν επαφές παλαιότερου κρούσματος (28/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ 6 ακόμη κρούσματα προσήλθαν και εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων τρία σε ιδιωτικά εργαστήρια και τρία στο Γ.Ν. Τρικάλων. Τέλος 1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.
Το 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (28/09/2020) και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο, ενώ 1 ακόμη κρούσμα εξετάστηκε κατόπιν συμπτωματολογίας στο Γ.Ν. Λάρισας. Τέλος 3 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλάτησης.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid -19.
Τα 4 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων(24/09/2020) – (25/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ 1 ακόμη κρούσμα αποτελεί επαφή κρούσματος (29/09/2020) και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας. Επιλογικά 2 κρούσματα προέκυψαν κατόπιν δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το