Κόσμος

Ρεαλισμό απ΄όλους για να βρεθεί λύση ζήτησε ο Λιου

U

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιου, εξέφρασε την Παρασκευή την ικανοποίησή του για τις τεχνικές συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της.

Ζήτησε, όμως, απ’ όλα τα μέρη να σταματήσουν τη ρητορική και να γίνουν ρεαλιστές και τόνισε ότι η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Λιου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται ότι:

«Ο υπουργός Λιου κάλεσε όλες τις πλευρές να αφήσουν στην άκρη τις ρητορείες και να επικεντρωθούν στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα, ο υπουργός Jacob J. Lew συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Lew είπε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς αυτή προχωρά να σχηματίσει ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς.

Ο υπουργός Lew κάλεσε όλα τα μέρη να αφήσουν κατά μέρος τη ρητορική και να επικεντρωθούν στην επίτευξη μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός.

Ο υπουργός Lew εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της έχουν εισέλθει σε τεχνικές συζητήσεις και σημείωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας σηματοδοτεί μια σημαντική ευκαιρία για την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το