Αθλητισμός

Ράτκο Ντόστανιτς για τον αγώνα της Νίκης με τον Οικονόμο: «Ξέραμε ότι θα έχουμε δύσκολο παιχνίδι»

Το ότι στη Νίκη ήξεραν ότι θα έχουν δύσκολο παιχνίδι στην Τσαριτσάνη υποστήριξε ο Ράτκο Ντόστανιτς. Ο Σέρβος προπονητής παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν είχε πολλές ευκαιρίες σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο.
«Εμείς ξέραμε ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε πως η Τσαριτσάνη είναι μία πολύ καλή ομάδα. Τώρα, να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο δεν μπορούμε, γιατί ο αγωνιστικός χώρος είχε πολύ νερό μέσα. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ δυνατά, με πολλά φάουλ. Δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες.
Πρέπει να δούμε τα επόμενα δύο παιχνίδια που έχουμε. Το είπα και πριν από αυτό το παιχνίδι ότι πρέπει να έχουμε καθαρό το κεφάλι μας για τα μπαράζ που έχουμε να δώσουμε. Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε να περάσουν και οι δύο επόμενες αγωνιστικές και βλέπουμε.
Μακάρι όλες οι ομάδες να ακολουθούσαν τον ίδιο δρόμο με εμάς. Ο δικός μας δρόμος είναι να παίζουμε σωστά. Είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος, παίζουμε μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε» τόνισε αρχικά ο Ράτκο Ντόστανιτς, ο οποίος μίλησε και για τα εξής θέματα:
Για το τι οδήγησε στην ισοπαλία: «O Oικονόμος είναι δυνατή ομάδα. Δεν κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι που κερδίσαμε 4-0. Ακόμα και τότε, για 75λεπτά, το σκορ ήταν 1-0 το σκορ. Είχε πολύ νερό το γήπεδο και δεν μπορέσαμε να κάνουμε, αυτά που συνήθως κάνουμε. Εμείς θέλαμε να τα δώσουμε όλα, ήταν ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα, δεν ήταν εύκολο να κάνουμε αυτό που πρέπει. Πιστεύω ότι έχουμε καλή ομάδα, πιστεύω πως οι παίκτες μας έχουν χαρακτήρα. Στα επόμενα παιχνίδια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα δώσουμε όλα, γιατί ξέρουμε ποια φανέλα έχουμε. Αυτός είναι ο δρόμος για μένα”.
Για το αν η Νίκη, πλέον, πρέπει να ετοιμάζεται για τα μπαράζ: «Πρώτα έχουμε να δώσουμε δύο ακόμη αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αν χρειαστεί να παίξουμε μπαράζ, είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο».

Κατσάρας: Μόνο με άμυνα θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τη Νίκη
Την επιλογή του Οικονόμου να παίξει πολύ αμυντικά στο μισό γήπεδο δικαιολόγησε ο Κώστας Κατσάρας. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει μια ανώτερη ομάδα, όπως η Νίκη, αφού ήθελε οπωσδήποτε τον βαθμό που θα εξασφάλιζε την παραμονή στην κατηγορία.
«Ήταν ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό από βαθμολογικής άποψης. Θέλαμε έναν βαθμό για να «κλειδώσουμε» κατά 99% την κατηγορία. Επιλέξαμε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο, σχεδόν στο μισό γήπεδο άμυνα, γιατί ήταν ο μόνος ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε μια ανώτερη ποιοτικά και σε εμπειρίες ομάδα. Ήταν πιο εύκολο για εμάς, γιατί το γήπεδο είναι μικρό σε διαστάσεις. Είναι δεδομένο ότι τα παιδιά έτρεξαν πάρα πολύ, κάλυψαν τους χώρους με καθαρό παιχνίδι, ενώ είχαμε κι εμείς μια μεγάλη ευκαιρία.
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά γιατί με μικρό μέσο όρο ηλικίας κι ενώ πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους στον πρώτο γύρο, απέδειξαν ότι με δουλειά, πάνω απ’ όλα μυαλό και με προγραμματισμό σωστό εκ μέρους τους, όλα μπορούν να γίνουν. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνισή τους απέναντι σε μία από τις εν δυνάμεις πρωταθλήτριες του ομίλου, γιατί η Νίκη ακόμη και να δώσει μπαράζ και θα βγει κατηγορία.
Αν μας έλεγαν ότι δύο ματς πριν το τέλος θα «κλειδώναμε» την κατηγορία, δεν θα το πιστεύαμε. Έγινε καθαρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και πάνω απ’ όλα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Κατσάρας.
Κληθείς να σχολιάσει την ένταση στο τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής του Οικονόμου είπε: «Είναι απόλυτα λογικό. Η μια ομάδα έπαιζε την κατηγορία ως προς την άνοδο, εμείς για να τελειώσουμε την υπόθεση «παραμονή». Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά, αλλά κακώς συμβαίνουν. Ό,τι έγινε είναι κατακριτέο, αλλά πάνω στα νεύρα πρέπει να δώσουμε συγχωροχάρτι στους παίκτες και των δύο ομάδων. Εμείς παίξαμε καθαρά, χωρίς καθυστερήσεις κλπ. Η ομάδα μας είναι μικρή αλλά έχει «μέταλλο» από την άποψη ότι δύσκολα κερδίσουμε, αλλά για να μας νικήσει κάποιος πρέπει να είναι πολύ καλύτερος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το