Τοπικά

Rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο την Παρασκευή στην Σκιάθο

Δωρεάν rapid tests στους κατοίκους της Σκιάθου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 και από ώρα 09:00 έως 12:00, στο τέρμα της οδού Παπαδιαμάντη, Γυμνάσιο-Λύκειο Σκιάθου.
Συγκεκριμένα, με τη διαδικασία drive through οι πολίτες θα δίνουν δείγμα άμεσα χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το όχημά τους.
Στα οχήματα δεν μπορούν να επιβαίνουν πάνω από τρία (3) άτομα, όλα με μάσκες, ακόμα και αν ανήκουν στην ίδια οικογένεια.
Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ και να έχουν απαραίτητα μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, ενώ η μετακίνηση θα γίνεται με την αποστολή SMS με αριθμό 1 στο 13033.

Στο πλαίσιο της δράσης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, διοργανώνεται για πρώτη φορά έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (Rapid-Tests) μέσω της δράσης «Drive Through Testing», με τη συνεργασία του Δήμου Σκιάθου, του ΕΟΔΥ, της Περιφέρεια Θεσσαλίας και του Κέντρου Υγείας.

Από τις 5 Ιουλίου 2020 που λειτουργεί η Κινητή Ομάδα Υγείας στη Σκιάθο, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης, σε συνεργασία με τον Δήμο έχουν γίνει περισσότερα από 3.000 τεστ, σε ομάδες επαγγελματιών που εργάζονταν σε κομβικά σημεία και έρχονταν σε άμεση και συχνή επαφή με τουρίστες, σε εργαζόμενους του Δήμου, στα σώματα ασφαλείας, σε Δημόσιες Υπηρεσίες.

Η ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας με την Κινητή Μονάδα Υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού παρέχει τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου και αντιμετώπισης περιστατικού, με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος του νησιού Θ. Τζούμας, σημείωσε: “Συνεχίζουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα παρέχοντας υψηλό δείκτη αντιμετώπισης της πανδημίας, εξασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ασφάλεια των πολιτών. Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Αγοραστό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Φώτη Σερέτη, Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τον Παναγιώτη Αρκουμανέα Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Ράνια Πίνακα συντονίστρια των Μονάδων Υγείας Θεσσαλίας, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γιάννη Ριζοdήμο, για την ουσιαστική στήριξη στην υγειονομική ενίσχυση του νησιού, όπως και την Ράνια Αϊβαλιώτη και Σοφία Μπαλάλα που έχουν στελεχώσει την Κινητή Ομάδα Υγείας και έχουν ανταποκριθεί στα καθήκοντα τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το